18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYPAZARI - ANKARA

Geleneksel festival başlıyor

Japonya’dan gelecek sanatçı ve yetkililerden oluşan 40 kişilik bir heyetin renk katacağı festival, Türkiye’nin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk ve Japon kültürlerinin buluşmasının yanı sıra bir çok etkinlikle yerli ve yabancı ziyaretçilere renkli bir festival sunacaklarını belirterek, yağlı boya resim, fotoğraf ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları sergileri, konserler, halk oyunları gösterileri ile iki güne hazırlandıklarını söyledi.

Beypazarı’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle beraber çeşitli çevre belediye ve köylerin de stant açarak kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacakları festivalde, Anadolu Kültür Mozaiğinin örnekleri bir arada olacak.

Japon kültürünün geleneksel kıyafeti Kimono’nun tanıtılacağı gösteride Beypazarı’nın yöresel kıyafeti Bindallı defilesi ile iki kültürün tam anlamıyla kaynaşması yaşanacak. Çankaya Havacılık Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenecek Hıdırlık Tepesi’nden Balon gezileri ile ziyaretçiler festival coşkusunu gökyüzünden izleyebilecekler. Cumartesi gecesi Türk Sanat Müziği sanatçısı Zekai Tunca, halk müziği sanatçısı Nahide Tokgöz konserleriyle Devlet Gençlik Halk Dansları Topluluğunun gösterilerinin gerçekleşeceği festival, Pazar akşamı Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfının halk oyunları gösterisi ve çeşitli sanatçıların konserleriyle son bulacak.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 03:20:24
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 18:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?