18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYPAZARI - ANKARA

Ankara: Beypazarı'nda çiftçiler Ziraat Bankası'nı şikayet etti

 Ziraat Bankası’nın tarımsal kredi için kendilerinden şehir merkezinde ev ve işyeri ipoteği istediğini belirten çiftçiler, "Bizim şehir merkezinde evimiz olsa niye çiftçilik yapalım. İstiyorsa tarlamızı, traktörümüzü ipotek etsin" diye tepkilerini dile getirdi. Bakan Güçlü ise çiftçi kredilerinin bugüne kadar istismar edildiğini belirterek, bundan sonra borcunu ödemeyen çiftçiyi asla affetmeyeceklerini söyledi.


Bakan Güçlü, Organik Tarım Projesi için gittiği Beypazarı Akçakavak Köyü’nde çiftçilerin sıkıntılarını dinledi. Köylerinin başta içme suyu, yol ve tarımsal girdi ihtiyaçlarının giderilmesini isteyen Beypazarlı çiftçiler, Bakan Güçlü’ye Ziraat Bankası’nı şikayet etti. Tarımsal proje karşılığında düşük faizli kredi kullanmak için Ziraat Bankası’nın kendilerinden memur kefil ve şehir merkezinde ev veya işyeri ipoteği istediğini ifade ederek, Bakan Güçlü’den bu soruna bir çözüm getirilmesini istediler.

 Bakan Güçlü ise bugüne kadar Ziraat Bankası’nın çiftçilere verdiği kredinin ’nasıl olsa af çıkar’ mantığı ile ödenmediğini belirterek, bu nedenle Ziraat Bankası’nın da verdiği kredinin teminatı istediğini söyledi. Bunun üzerine çiftçiler, "Sayın Bakanım bizim şehir merkezinde evimiz, iş yerimiz olsa burada çiftçilik yapmayız. Biz çiftçilik yapan insanlarız memur kefili nereden bulalım? Ziraat Bankası verdiği krediye teminat istiyorsa bizim tarlamızı, traktörümüzü ipotek etsin. Bizim başka verecek bir şeyimiz yok" dediler. Bakan Güçlü ise "Durumu iyi olmayan kredi çekmesin. Nasıl olsa borçlar ödenmez mantığı ile Ziraat Bankası bugüne kadar zor durumda kalmış. Ben sizin köyünüz için bir görüşme yaparım ama borcunu ödemeyecek çiftçi için hiç bir şey yapmam" diye konuştu.


Tarlasını sulamak için bir sulama borusuna ihtiyacı olduğunu belirten Beypazarlı bir çiftçi Bakan Güçlü’ye kaval çaldı. Çiftçinin, ’Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar’ türküsünü kaval ile çalmasına eşlik eden Bakan Güçlü, çiftçiye ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda söz verdi.
Çiftçiler ile sohbetinin ardından Güçlü, Beypazarı Müzesi’ni ziyaret etti. Burada torunlarına yaklaşık 80 milyon liralık gümüş hediyeler alan Güçlü, madde bağımlı çocukların topluma tekrar kazandırıldığı gümüş işleme atölyesini gezdi. Daha sonra tarihi Beypazarı evlerini de gezen Güçlü, turistik Taş Mektep binasında bürokratlar ve ilçe belediye başkanları ile bir süre sohbet etti.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?