19
Mayıs
2024
Pazar
BEYPAZARI - ANKARA

Beypazarı bembeyaz

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dün gece saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Karayolları yetkilileri, karla mücadele çalışmasının aralıksız devam ettiğini belirterek, şunları söylediler:

''43. şube şefliği yol ağı içinde bulunan Beypazarı-Karaşar beldesi yolunun açıldı. Beypazarı-Kıbrısçık arası kara yolunun Ahlatlık geçidi 1650 rakımlı bölgede ve Burgaz geçidinde 1620 rakımlı bölgelerde, kar, tipi ve sis nedeniyle yolda görüş mesafesinin düşmesi ve kar yağışı dolayısıyla yol zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

Ekipler, sürekli yolu açık tutmak için çaba harcıyorlar.

Öte yandan, Nallıhan ilçesi Mihalıççık arası kara yolunun Kartal geçidinde 1550 rakımlı bölgede, Nallıhan-Göynük ilçesi kara yolunun atyayalası geçidinde karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.''

Trafik ekipleri, sürücülerden, araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmalarını, kış koşullarına elverişli olmayan araç lastikleriyle trafiğe çıkmamalarını istedi.

Karaşar Belde Belediye Başkanı Ali Özdamar da beldede kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını belirterek, mahalle aralarındaki yolları iş makineleri ile açmaya çalıştıklarını söyledi.

İlçe ile bağlantının sağlandığı yolun bugün ulaşıma açıldığını ifade eden Özdamar, Saray, Dereli, Köseler, Haydarlar ve Kerbanlar köy yollarının ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.
 

...
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?