25
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYPAZARI - ANKARA

Beypazarı'nın çehresi değişiyor

BOZKIRIN ORTASINDA 5 YILDIZLI TATİL BELDESİ YÜKSELİYOR

Binlerce yıllık tarihiyle bugüne kadar muhafaza ettiği tarihi dokusu ve kültürel değerleriyle bir açık hava müzesini andıran Ankara'nın Beypazarı ilçesine 24 bin adet devre mülkü olan bir Mega Kent kuruluyor.

Beypazarı Boztepe mevkii üzerinde bir milyon 350 bin metrekare üzerine 24 bin adet devre mülkü olan bir Mega Kent kuruluyor. NOM İnşaat güvencesiyle gerçekleşecek Mega Kentin Avrupa'da başka bir benzeri bulunmuyor.

 

NOM İNŞAAT VE ORTAK GAYRİMENKUL EL ELE VERDİ

Nom İnşaat, bölge ve ülke ekonomisine, insanların refah ve mutluluğunun artmasına katkıda bulunmak, ulusal ve uluslararası alanda sektörünün lideri olmak vizyonuyla imajı yüksek, saygın projeler ve hizmetler üretmeyi hedefleyen bir kuruluş olarak, NOM Grup bünyesinde inşaat, turizm ve otelcilik alanındaki eşsiz deneyimlerini Beypazarı'na aktarmaya karar verdi. Projenin çözüm ortaklarından olan, Ortak Gayrimenkul ise alanında gerçek bir marka bugüne kadar yüz binlerce devre mülk konut, işyeri, gibi

gayrimenkullerin satış, geliştirme, danışmanlık organizasyonunda başarıyla görev yapmış genç, dinamik ve profesyonellerden oluşan bir kurum.

 

BEYPAZARININ ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Oluşturulan bu büyük sinerjiyle Beypazarı'nın çehresi değişecek. 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda, adeta Beypazarı'na bir Beypazarı daha eklenecek. Ankara'nın yanı başındaki ilçe çok yakında bir cazibe merkezine dönüşecek. Ankara'nın 100 kilometre batısında, eski Ankara-İstanbul yolu üzerinde; Ayaş, Güdül, Nallıhan, Kıbrıscık ilçelerinin ortasında yer alan Beypazarı'nın İstanbul'a mesafesi ise 320 kilometre. Ankara'dan sürekli ve kolayca ulaşım imkanı bulunan ilçeye Etlik Eski Garajlar'dan saat başı,

Akköprü Migros'tan yarım saatte bir araçlar çalışıyor. Kendi aracıyla gitmek isteyenlerin ise; Ankara-İstanbul yolu üzerindeki Sincan -Yenikent yol ayrımından Ayaş-Beypazarı yoluna çıkması gerekiyor.

 

BOZTEPE'DE TERMAL MEGAKENT

Beypazarı'nın Boztepe mevkiinde, büyük bir Megakent kuruluyor. Otelleri, sağlık ve kongre merkezleriyle ilçe ve ülke turizmine, ekonomisine büyük katkılar yapacak dev bir yaşam alanı. Akropol ile termal kaynaklarını etkin biçimde kullanacak olan Beypazarı sağlık turizminin başkenti olmaya hazırlanıyor.

 

1 MİLYON 350 BİN METREKARE'DE DEV TERMAL MEGAKENT

1 milyon 350 bin metrekare arazi üzerine kurulan Akropol Termal Mega Kent dünyanın sayılı Termal projelerinden biri olarak yer alıyor. Avrupa'da ise bir benzeri daha olmayan proje 7 etaptan oluşuyor. Akropol Termal Megakent içinde 15 günlük 24 bin adet devre mülk, Beypazarı mimarisine sadık kalınarak inşa edilecek. Bin 500 adet, özel yüzme havuzlu ultralux villa, hastane, rehabilitasyon merkezi, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortları, mini hayvanat bahçesi, binicilik tesisleri, Türk

hamamı, Fin hamamı, Sağlık üniteleri, Sauna, termal havuzlar, çamur banyoları, bay, bayan ve karışık olmak üzere 3 adet yüzme havuzu, spor merkezi, SPA, oyun ve eğlence salonları, buz pateni pisti, bowling ve sinema salonları ile ayrıca 30 bin metrekarelik sosyal tesis ve alışveriş merkezi ile tasarlanmış bir Mega yerleşim. Günlük 40 bin kişinin ihtiyacına cevap verecek, Termal su kaynağı ile önemli sağlık turizmi merkezlerinden olmaya aday Akropol Termal Mega Kent, içinde barındırdığı kongre ve kültür

merkezleriyle kongre turizminin gözbebeği olma yolunda Türkiye'nin en büyük kongre merkezlerinden biri de burada yer alıyor.

 

PROJENİN İLK ETABININ YATIRIM MALİYETİ 300 MİLYON DOLAR

Tamamen öz sermayeyle gerçekleştirilecek olan projenin yalnızca ilk etabının yatırım maliyeti 300 milyon dolar. 2010 ortalarında başlayan ve 2013 Aralık ayında hizmete açılacak olan ilk etabı 4 bölümden oluşuyor ve bittiğinde Beypazarı; 30 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi, 500 oda, bin yataklı 5 yıldızlı otel, ileri teknoloji donanımlı salonlarıyla ulusal ve uluslararası binlerce konuğu ağırlayacak, kongre organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Beypazarı'nın kendine özgü otantik mimarisinden

esinlenerek inşa edilecek. Akropol Termal Megakent'te etaplar arasında ve ek binalar, sosyal tesisler arasında ulaşım tramvayla sağlanacak.

 

TERMAL SU ÖZELLİKLERİ

Projenin sahibi Nom İnşaatın mülkiyetindeki havzada bulunan termal su, projenin temel unsurlarından biri. Sodyum, Selenyum, magnezyum, sülfatlı, "florürlü ve silikatlı" doğal özel balneolojik su niteliğindeki termal su, analiz değerleriyle, termal tedavilerdeki etkinliğiyle, saniyede 30lt debisi ve 55-60 derece sıcaklığıyla çok özel bir doğal kaynak.

Kaplıcaların sağlık ve tedavi amaçlı kullanımı Anadolu'da binlerce yıl öncesine uzanan ve halen süren bir gelenektir. Termal Tesisleri'nde düzenlenen banyo ve içme kürleri romatizma, deri, solunum yolu, iç salgı sistemi, böbrek ve kireçlenme gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bin 500 adet, özel yüzme havuzlu ultralux villanın da yer aldığı Akropol Termal Mega Kent'te, dilerseniz, eşinizle, çocuğunuzla ömür boyu 15'er günlük devre mülk tatil imkanı sizleri bekliyor. Büyük kentlerin

karmaşasından, boğucu havasından uzak, doğayla başbaşa, ancak kentsel yaşam imkanlarının tümünü içinde barındıran bir başka dünya. O kadar çok yönlü tasarlandı ki Akropol termal Mega Kent Doğayla başbaşa tatil konsepti içinde; hayvan çiftliğinden, binicilik tesislerine, bisiklet yollarından spor alanlarına akla gelebilecek her şey Basketbol, futbol, tenis gibi spor aktiviteleri için tesisler de buluyor.

BOZKIRIN ORTASINDA 5 YILDIZLI TATİL BELDESİ YÜKSELİYOR
BOZKIRIN ORTASINDA 5 YILDIZLI TATİL BELDESİ YÜKSELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 18:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?