22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYPAZARI - ANKARA

Tarihi çarşının restorasyonu

Beypazarı Belediyesi’nin kültürü koruma, tarihi dokuyu ön plana çıkarma projeleri kapsamında yer alan 200 yıllık 600 dükkandan oluşan tarihi çarşının restorasyon ve düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İlk olarak tüm çarşı arnavut kaldırımı ile döşeniyor.



Kaldırımların yenilenmesi ve tescilli işyerlerinin restorasyonu için Ankara Valiliği İl Özel İdaresi’nden alınan 800.000,00 YTL finans yardımı ile çalışmalara başlanıldı. Ayrıca eski Devlet Bakanı, şimdiki İç İşleri Bakanı Beşir Atalay tarafından “Yapı Düzenlemesi ve Sokak Sağlıklaştırılması Projesi” için Tanıtma Fonu’ndan 500.00,00 YTL ödenek Beypazarı’na verildi. Kaldırım döşeme çalışmalarının 50 gün içerisinde tamamlanacağını bildirildi.



Projenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan İç İşleri Bakanı Beşir Atalay’a ve Ankara Valisi Kemal Önal’a şükranlarını sunan Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş; çalışmalar hakkında çarşı esnafının görüş ve önerilerini beklediklerinin de altını çizdi. Tarihi çarşının restorasyon çalışmaları sonrasında kültürel ve tarihi güzelliğinin ortaya çıkacağına değinen Yavaş; çarşının Beypazarı’nın göz bebeği olacağını söyledi.

beypazarı belediyesi
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?