18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Çamlıdere'de büyük uyanış

Geleneksel Çamlıdere Festivali, Aluçdağı Güreş Alanı'nda 3 Ağustos 2003'de yapıldı. Binlerce kişi ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da katıldığı şenliklerde dikkati en çeken olay, yayla yolu girişine asılan büyük bir afiş idi. Afişte, "GELECEĞİN JEOTERMAL MERKEZİ ÇAMLIDERE'YE HOŞGELDİNİZ" yazılı idi.

Çamlıdere, büyük bir kesimi volkaniklerle kaplı, çok yakınında önemli jeotermal kaynaklar bulunan bir belde. Bu beldede de jeotermal kaynakların olması için tüm jeolojik unsurlar var. Ancak bu kaynaklar, yakın çevredekilere göre daha derinde ve gömülü oldukları için, bugüne değin herhangi bir ciddi araştırma yapılmamış.

Ankara'nın burnunun dibinde ve Türkiye'nin en ciddi göç veren beldelerinden biri olan Çamlıdere'de halkın büyük çoğunluğu tezek ile ısınıyor. Çamlıdere'li artık, bastığı toprakların altında olma olasılığı çok yüksek olan sıcak sularla ısınmak istiyor. İş olanaklarının hiç bulunmadığı yörede halk, jeotermal kaynakların yaratacağı müthiş olanakları sabırsızlıkla bekliyor. Güneye bakan dağ yamaçlarında, bu sıcak sularla seracılık yapmak istiyor. Binlerce yıllık tarih üzerinde yaşayan Çamlıdere halkı, kısacası, bu konuda ilgi ve destek bekliyor. Ankara milletvekillerinden bu konuya eğilmelerini ve Çamlıdere'ye sahip çıkmalarını artık yüksek sesle talep ediyor.

L. T. ERDOĞAN
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2003 Çarşamba 00:00:10
Güncelleme :10 Ocak 2004 Cumartesi 12:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?