4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ÇANKAYA - ANKARA
Köy Sayfaları

Bülent Tanık

Bülent Tanık, 1949 yılında Niğde’de doğdu. Adana Erkek Lisesinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünü 1976 yılında bitirdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Bülent Tanık çalışma hayatına İller Bankası Genel Müdürlüğünde Şehir Plancısı olarak başladı. Kamu görevleri deneyimi, Banka’daki çeşitli görevlerden sonra da gelişmeye devam etti. 1978-1979 yıllarında Yerel Yönetim Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 1992-1994 yılları arasında oluşturduğu şirketle, Toplu Konut İdaresi nin Kentsel Projelerine müşavirlik hizmeti sundu. Kamu alanındaki yöneticilik deneyimi, meslek örgütlerinde seçildiği görevler ile devam etti. 1981-1985 yılları arasında TMMOB Genel Başkanlığı, 1985-1988 yılları arasında TMMOB Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (WALD) Başkanlığı yaptı.

Yerel Yönetimler hakkında yayıncılık sektöründe önemli bir boşluğu doldurmak, bu konudaki deneyim ve birikimini paylaşmak üzere Ada ‘Yerinden Yönetimden Gazetesi’ ve Ada ‘Kentliyim’ Dergilerini yayınladı ve yönetti. Diğer yandan Çankaya, Muğla, Çanakkale, Aliağa, Foça, Değirmendere, Çayırova Belediyeleri için Danışmanlık yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinin yanısıra, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi İletişim Derneği Kurucu Üyeliği de bulunan Bülent Tanık’ın özel ilgi alanları arasında müzik, resim, edebiyat, sinema ve tiyatro bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce ve iletişim düzeyinde Fransızca ve Yunanca bilmektedir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar