20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇUBUK - ANKARA

20 bin fidan toprakla buluştu

TEMA ve Çubuk Belediyesi işbirliği ile 20 bin meşe palamudu Emin Yılmaz Ormanlığı'na dikildi.

Ağaçlandırma çalışmalarına TEMA Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk İlçe Emniyet Müdürü Ali Sinop, TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı Genel Müdür Yardımcısı Sedat Tümer, emekli Ankara Vali Yardımcısı Selahattin Ekremoğlu, TEMA gönüllüleri, TAV Esenboğa çalışanları, Çubuk Anadolu Öğretmen Okulu öğrencileri, Çubuk İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Keçiören İncirli Meslek Lisesi İzci Grubu, Çubuk Belediyesi Birim Müdürleri, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEMA Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, yapılan çalışmanın erozyonla mücadele haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bir etkinlik olduğunu belirterek, "Çubuk ilçemizin gösterdiği ilgiden dolayı bu çalışmayı 2 yıldır sürdürüyoruz. Başkanımızın da kaymakamımızın da desteklerini her zaman alıyoruz. Ekeceğimiz meşe ağaçlarını toprakla buluşturacağız. Bakımını sizlere emanet ediyoruz. Meşe güzel bir ağaç hem erozyonu önleme açısından hem suyu geçirgenliği açısından Anadolu'nun doğal ağacıdır. Anadolu insanı gibi kucaklayan bir ağaçtır. Altında her türlü eko sisteme fırsat vererek yaşamasını sağlıyor. Birçok yönden yararı olan ve bizim için vazgeçilmez ağaçtır. Bütün ağaçları çok seviyoruz. Ama Anadolu içinde önce meşe diyoruz'' dedi.

Emekliye ayrıldıktan sonra yaptıkları ilk icraatın Çubuk'ta ağaç dikmek olduğunu hatırlatan emekli Ankara Vali Yardımcısı Selahattin Ekremoğlu, "Çubuk Ankaramızın hızlı gelişme gösteren büyük ve güzel bir ilçesidir. Bu gün burada yapılan çalışmalarla Çubuk yeşiliyle de ön plana çıkacaktır. Çubuk'un gelişmesi manasında geçmişteki ve şu anki nüfusuna bakarsak hızla geliştiğini ve kendisine güzel bir yer ayırdığını görüyoruz. Bu bakımdan ben vali yardımcısı olarak çok mutluyum. Tabii ki Çubuklular da çok mutludur. Belediye başkanlarımız ve halkımız el ele verdiğinde her şey güzel oluyor. Bu gün burada güzel bir örneğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

TEMA'nın Çubuk'a göstermiş olduğu ilgiye teşekkür eden Başkan Tuğluca da, göreve geldiklerinden bu güne ağaçlandırmaya önem verdiklerini ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere örnek gösterip ağaçlandırdığı Atatürk Orman Çiftliği gibi ve Başbakan Erdoğan'ın önemle üzerinde durduğu ağaçlandırma çalışmalarını biz de belediye olarak titizlikle uygulamaktayız'' dedi.

Çubuk Belediyesi tarafından ağaçlandırma çalışmalarına katılanlara gözleme, ayran, turşu ve çay ikramları yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 12:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?