30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇUBUK - ANKARA

85. yıl koruluğu oluşturuldu

Cumhuriyet'in 85. yılı münasebetiyle Çubuk Belediyesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından ağaç dikimi yapıldı.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çubuk Kaymakamlığı'nın ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla Cumhuriyetin 85. Yılı Koruluğu oluşturuldu.

Törende, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği vatanı en güzel şekilde koruyup gelecek nesillere bırakılmasının altını çizen Kaymakam Meftun Dallı, bunun ancak ağaç dikerek mümkün olacağını söyledi. Dallı, ağaç olmayan çölleşen toprakların zamanla vatan olma özelliğini kaybedeceğini belirterek, ileri ki zamanlarda daha da geniş uygulamalar yapacaklarını kaydetti.

Cumhuriyetin 85. Yılı Koruluğu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Adem Tuğluca da, koruluğun 3 bin 678 metrekare alandan oluştuğunu ve içerisine öğrenciler ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle birlikte boyları yaklaşık 2 metre olan 50 adet mavi ladin, 35 adet çınar, 65 adet sedir ve 75 adet leylandi ağaç türleri dikildiğini belirtti. Ağaç seçiminde Cumhuriyet gibi parlak ve renkli ağaç seçildiğini de belirten Başkan Tuğluca, ayrıca ilçenin coğrafi ve iklim şartlarına en uygun ağaç cinslerinin seçildiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?