26
Mayıs
2024
Pazar
ÇUBUK - ANKARA

Ağaçlandırma seferberliği başladı

ÇUBUK'TA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Çubuk'ta 38 milyon metre kare alanda ağaçlandırma çalışmaları için çalışma başladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geçmişte Çubuk'un 'Yeşil Çubuk' olarak adlandırıldığını ve o yıllarda olduğu gibi ilçenin yeşile bürünmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

2010 yılının Çubuk'ta ağaçlandırma yılı olacağını ifade eden Başkan Özden, Aşağı Çavundur, Ağılcık, Akbayır, Gökçedere, İkipınar, İmamhüseyin, Kızılca, Kutuören, Tuğla, Tahtayazı mahalleleri ile Aşağı Emirler, Çit, Karaağaç, Karadana, Karaman, Kuyumcu, Sele, Sığırlıhacı, Susuz, Yukarı Emirler, Dedeler, Mutlu, Kızılöz, Yazlıca köylerinde toplam 38 milyon metre kare alanın ağaçlandırılacağını söyledi.

İlçedeki ağaçlandırmanın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacağını ifade eden Başkan Özden, "İlçemizin 1402 Ankara Savaşının yaşandığı yıllarda her yeri ormanlarla kaplı bir ilçe olduğu tarihi bilgilerde geçmektedir. Biz, o yıllarda olduğu gibi olmasa da yıllar önce Yeşil Çubuk olarak bilinen ilçemizin eskisi gibi yeşil alanlara kavuşmasını arzulamaktayız. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapmaya başladık. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarına ilave

olarak Çevre ve Orman Bakanlığımız da ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Bu konuda bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Kuzeyin parlayan yıldızı olmaya namzet ilçemiz, mevcut yeşil alanına katkı sağlayacak bu çalışma tamamlandığında Ankara'nın oksijen deposu da olacaktır'' dedi.

ÇUBUK'TA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 21:25:42
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 21:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?