24
Mayıs
2024
Cuma
ÇUBUK - ANKARA

Ankara Bulvarı yenileniyor

ANKARA BULVARI'NDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi'nin cephesinin de bulunduğu Ankara Bulvarı'nda yol genişletme ve kaldırım çalışması başlatıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Bulvarı'nda Yeni Şabanözü Kavşağı'ndan Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kadar olan kısımda yapılan yol genişletme çalışmasının ardından Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi'nin cephesinde de yol genişletme çalışmalarının başladığını kaydetti. Özden, yapılan yol genişletme çalışması ile araç trafiği akışında büyük rahatlama sağlanacağını söyledi. "Yol medeniyettir'' anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Özden, "İlçemizin girişi konumunda olan

Ankara Bulvarı'nın Gazi Üniversitesi bölümünde 3 metre genişliğinde toplamda 10 bin 800 metre alanda süren genişletme ve düzenleme çalışmasının birkaç ay içinde tamamlanmasını hedeflemekteyiz. Genişletme çalışmasında burada bulunan ağaçların kuru olanları kesilirken, yaşları genç olanlar ve taşımaya müsait olan ağaçları da başka parklarda değerlendirmekteyiz. Kaldırıma denk gelen ağaçlarda mevcut yerlerinde değerlendirilecektir" dedi.

Gelişen ve modernleşen kentte bu yolun trafik açısından sıkışık, dar ve uygun olmayan bir yol olduğunu ifade eden Özden, ''Çalışmalar bittiğinde refüjlü, aydınlatılmış, çiçeklendirilmiş estetik bir bulvar olacak. Yeni yapılan Çubuk Devlet Hastanesi ve yerleşkede de fakültelerin kurulması ile Ankara Bulvarı muhteşem olacak. Yapılan bu çalışmalarla daha güzel bir Çubuk ortaya çıkarken, ayrıca Ankara'nın cazibe merkezi haline gelecektir'' diye konuştu.

Başkan Özden, kendilerine her konuda destek ve yardımcı olan ilçe halkına ve kurum yöneticilerine teşekkür etti.

ANKARA BULVARI'NDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 12:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?