26
Mayıs
2024
Pazar
ÇUBUK - ANKARA

Belediyeye Kızılay'dan plaket

ÇUBUK BELEDİYESİ'NE TÜRK KIZILAYI'NDAN PLAKET

Türk Kızılayı ile Çubuk Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyası, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde başladı.

Çubuk Belediye Başkanvekili Ömer Aydın, Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal ve Türk Kızılayı Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Yaşar Durukan'ın açılışını gerçekleştirdiği kampanyanın ilk gününde Çubuk Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Kan bağışını yapanları görünmeyen kahramanlar olarak nitelendiren Başkanvekili Ömer Aydın, bu sosyal sorumluluğun bir defaya mahsus değil sürekli olması gerektiğini belirtti. Kızılay'ın ülkemiz açısından çok önemli bir kurum olduğunu

vurgulayan Aydın, ancak Kızılay'ın insanın hayati ihtiyaçlarından biri olan kanın temini noktasında ve felaket anlarında hatırlandığını söyledi. Aydın, ''Belediye Başkanımız Lokman Özden, belediyenin rutin yapması gereken faaliyetler ile birlikte sosyal belediyeciliğe de çok büyük önem vermektedir. Türk Kızılayı'nın kan bağışı kampanyaları da bunlardan biridir. Çubuk Belediyesi olarak bir nebze olsun Türk Kızılayı'na katkı sağlayabildiysek kendimizi mutlu hissederiz'' dedi.

Bugüne kadar yaptıkları kampanyalarda kendilerine her türlü desteği veren Çubuk Belediyesi'ne Türk Kızılayı adına teşekkür plaketi veren Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Meral Şen, kampanyalarda başarılı olmanın altında yerel yönetimlerin desteklerinin yattığına dikkat çekti. Kan vermenin bir insanlık vazifesi olduğunu ve sağlıklı bir insanın yılda 4 kez kan verebileceğini belirten Şen, Ankara Kızılay Kan Bağışı Toplama Merkezi'nce yürütülen kan bağışında 4 stant açıldığını, 3 hemşire ve 1 doktor gözetiminde

kan bağışı yapıldığını söyledi. Şen, kan vermek isteyenlerin kan seviyeleri, tansiyonları, kullandıkları ilaçlar ve sağlık durumlarına bakarak sağlık durumları uygun olan kişilerden kan aldıklarını sözlerine ekledi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Ankara Kızılay Kan Bağışı Toplama Merkezi'nce yürütülen kampanya 2 gün sürecek.

ÇUBUK BELEDİYESİ'NE TÜRK KIZILAYI'NDAN PLAKET
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 09:59:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 14:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?