20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇUBUK - ANKARA

Engellilere taş işlemeciliği kursu

Çubuk Belediyesi, bedensel engellilerin taş işlemesi konusunda eğitim almalarını sağlamak amacıyla Bedensel Engelliler İş Eğitim Merkezi kurdu.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Türkiye'de ilk olarak ilçede kurulan Bedensel Engelliler İş Eğitim Merkezi ile bedensel engellilerin, süs taşı işlemeciliğini öğrenme imkanının yanı sıra sosyal aktivite yapmalarını sağlayacağını kaydetti.

Başkan Tuğluca, Çubuk Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çubuk Şubesi ve İŞKUR'un işbirliğiyle yapılan bu proje çerçevesinde 6 aylık bir eğitim çalışması ile engellilere iş istihdamı sağlanacağını ve eğitim süresinden sonra usta eğitimi devamlılığı olan taş işlemeciliğinin ise 5 yıl daha devam edeceğini söyledi.

Kolye, yüzük, küpe gibi değerli süs eşyaları üretimi yapılan merkezde, değerli ve yarı değerli süs taşı işlemeciliğinin gelişmesi sağlanıyor. Şu an itibariyle engellilere verilen bu eğitimin, daha sonra ilçe halkına da açılması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 12:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halis Taşçı IP: 194.27.42.xxx Tarih : 31.07.2008 11:54:11

Memleketinden uzak bir Çubuklu olarak gurur duydum böyle bir kursun açılmasından. Yarı değerli taşların işlenmesi ve ekenomiye kazandırılması çok önemli. Ayrıca işsizlik sorununu da çözecek bir adım bu. Bu konuda yetişmiş usta bulmak çok zor. Ben Niğde'de oturuyorum ve elime geçmiş bir ametist kristalini yüzük ve kolye yapacak usta bulamadım ne yazıkki. En kısa zamanda Çubuk'a gelip belediyeye uğrayacak ve bu konuda yardım talep edeceğim inşaallah.