25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUBUK - ANKARA

İş yerlerine ruhsat denetimi

ÇUBUK'TA İŞ YERLERİNDE RUHSAT DENETİMİ

Çubuk Belediyesi, ilçe sınırları içindeki iş yerleriyle ilgili başlattığı envanter çalışmasında bin 680 iş yeri tespit ederken, iş yerlerine yönelik ruhsat denetimlerini de sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen envanter çalışmalarında bin 680 iş yerin tespit edilirken, bu iş yerlerinden 980 iş yerin ruhsatının bulunduğu ve 700 iş yerinin de ruhsatının bulunmadığı kaydedildi.

İlçe genelinde ruhsatlarına uygun faaliyet göstermeyen iş yerlerine göz açtırmayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sıhhi umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile 2. ve 3. sınıf gayri sıhhi müesseselere, mevzuat usulüne uygun ruhsatlandırma çalışmaları başlattı. Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmelerin faaliyette bulunmalarının yasal bir suç olduğunu hatırlatarak, ''İlçemiz sınırları içersinde faaliyet gösteren iş yerlerine denetim yaparak ruhsatsız

olanlara tutanak tutuyoruz. Ruhsatı olmayan iş yerlerinin 15 Mart 2010 tarihine kadar müracaat ederek ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Yaptığımız denetimlerde verilen süre içerisinde ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen ve ruhsatını almayan iş yeri hakkında yasal işlem yapılacaktır''dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 13:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?