25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUBUK - ANKARA

Kız yurdunun temeli atıldı

ÇUBUK'TA  ÖZEL REYHAN KIZ YURDU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Ankara Çubuk'ta Özel Reyhan Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Belediye Başkanı Lokman Özden, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Baraj Eğitim Kurumları Müdürü Abdullah Kırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Baraj Eğitim Kurumları Müdürü Abdullah Kırım, ilçede 50 yataklı bir erkek öğrenci yurtlarının ve birde 150 kişilik kreşle gündüz bakım evlerinin bulunduğunu kaydederek, arsanın hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlandığını ve ilçeye 2 bin 700 metrekare alana sahip arazide 360 metre inşaat alanına sahip 100 kişilik bir yurt daha kazandıracaklarını ifade etti. Kırım, yaklaşık maliyetinin 1 milyar 500 bini bulması beklenen yurdun 6 ayda tamamlanması öngörüldüğünü ve kendilerine destek olan herkese

teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Lokman Özden ise, ''Memleketimizin başında bir bela varsa insanlarımızın zamanında iyi yetiştirilmemesindendir'' diyerek, tüm dünyada İstiklal Marşı'nı Türkçe okutan ve öğreten bu eğitim kurumlarına destek olanlara, öğretmenlerine müteşekkir olduklarını söyledi. Üniversite kenti olmaya hazırlanan ilçede öğrencilerin önemli ihtiyacı olan yurt sorununun giderildiğini kaydeden Başkan Özden, milletini, devletini ve bayrağını seven insanların yetişmesi için sadece devletin ilgili kurumları

değil sivil toplum ve özel sektöre de görevler düştüğünü vurguladı. Temeli atılacak yurdun, kızların okumasına büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Özden, eğitim yuvasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç da, özellikle kızlara yapılan yatırımın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından Özel Reyhan Kız Yurdu'nun temeli törenle atılırken ilk harcı Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden attı. Yurdun, 2011 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

ÇUBUK'TA  ÖZEL REYHAN KIZ YURDU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI
ÇUBUK'TA  ÖZEL REYHAN KIZ YURDU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?