24
Mayıs
2024
Cuma
ÇUBUK - ANKARA

Palyaçolu temizlik kampanyası

ÇUBUK'TA PALYAÇOLU TEMİZLİK KAMPANYASI

Çubuk Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı. Tek tek esnaf ve evleri dolaşan görevliler ve palyaçolar temizlik broşürü dağıttı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri ve palyaçoların mahallerdeki ev ve iş yerlerini dolaşarak dağıttıkları broşürde, çöplerin belirli saatlerde dışarı bırakılması, sokak ve caddelere çöp atılmaması istendi. Vatandaşlar karşılarında palyaçoları görünce şaşırdılar.

Kampanya hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 29 Mart yerel seçimlerinde iş başına geldiklerinden bu yana temizlik konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, "Zamansız çöp çıkarma alışkanlığından kaynaklı olarak çevre kirlilikleri oluşmakta ve bu nedenle çöp toplama işlemi bazı mahallelerde gün boyu devam etmektedir. Yapılan incelemelerde çıkarılan çöplerin yoğun bir kısmının poşetsiz veya çöp için uygun olmayan poşetlere konulduğu görülmektedir. Ayrıca yerlere rastgele çöp atılma

alışkanlığı birçok şehirde olduğu gibi ilçemizde de bulunmaktadır. Bugün yerlere çöp atma yerine çöp kutularını kullanma alışkanlığı edinildiğinde ilçemizin her alanında hizmet anlamında rahatlama olacaktır. Bu temelde önce eğitimle başlayacaktır. Biz de bu nedenle palyaçolar eşliğinde önce çocuklara ve ailelerine temizlik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Çevre temizliğinin bilince çıkarılmaması dünyamızın ekolojik dengesini kısa vadede olmasa dahi uzun vadede ciddi anlamda tehdit etmektedir. Belediyemiz

temizlik konusunda halkımızı bilgilendirmektedir'' dedi.

Temiz bir dünya ve temiz bir Çubuk için halkın bilinçlendirildiğini kaydeden Başkan Özden, kurallara uymayanlar için de Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği ağır cezalar kesileceğini kaydetti.

ÇUBUK'TA PALYAÇOLU TEMİZLİK KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:16:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 11:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?