25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUBUK - ANKARA

Sosyal tesisler toplum merkezi oluyor

KURBANTEPE SOSYAL TESİSLERİ TOPLUM MERKEZİ OLUYOR

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediyeye ait Kurbantepe Sosyal Tesisleri, Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi'ne dönüştürülmek üzere Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) tahsis edildi.

Atatürk Mahallesi'nde yaklaşık yedi yıl önce yapılan Kurbantepe Sosyal Tesisleri'nin bugüne kadar kullanılmayarak atıl durduğunu ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Meclisi'nde alınan karar neticesinde tesisin 10 yıllığına SHÇEK'e tahsisinin yapıldığını kaydetti. SHÇEK'le yapılan protokol neticesinde tesisin Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi olarak kullanılacağını belirten Özden, ''Geçtiğimiz hafta SHÇEK yetkilileri ile protokolü imzaladık. İlçemizde ailelere, kadınlara ve

çocuklara yönelik önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan toplum merkezinde kadınlarımıza beceri kazandırıp, meslek edinmelerine olanak sağlanacak'' diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise, Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi'nin 2010 yılı içersinde hizmet vermeye başlayacağını vurguladılar. Yetkililer, 2009 yılının son ayında Aile Danışma Merkezi için ödenek ayrıldığını ve Toplum Merkezi'nde çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çeşitli kurslar açacaklarını belirterek, ''Kurslarla kadınlarımıza beceri kazandırıp, meslek edinmelerine olanak sağlayacağız. Ancak asıl amacımız kadınlarımızın sosyalleşmesini sağlamak, onları ekonomik

özgürlüklerine kavuşacakları meslek sahibi etmektir. Özellikle şiddete maruz kalmış kadınlar önceliklerimizdendir. Toplum Merkezi'nde ayrıca çocuklar için kreş odası da bulunmaktadır'' dediler.

KURBANTEPE SOSYAL TESİSLERİ TOPLUM MERKEZİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:46:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?