20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇUBUK - ANKARA

Zabıta hurda araçları topluyor

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde görüntü kirliliğine yol açan hurda araçları toplamaya başladı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görüntü kirliliğine yol açan 40 adet hurda aracı topluyor. İkazlara rağmen cadde ve sokaklardan sahipleri tarafından kaldırılmayan paslanmış, camları kırık araçlar kurtarıcılarla kaldırılarak belediyeye ait araziye götürülüyor. Vatandaşlar, bir yıl içinde talepte bulunmazsa araçlar belediyeye hibe edilmiş sayılacak. Araçlarını almak isteyen vatandaşlar, yapılan masrafları ödeyerek araçlarını alabilecekler.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal, "İlçemizi güzelleştirmek ve geliştirmek için yoğun çaba harcayan belediyemiz, çevre kirliliği oluşturan bu hurdaları ortadan kaldırmaktadır. Yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışmalar ve yazışmalar sonrası defalarca araç sahipleri uyarıldı, ancak kendilerinden herhangi bir olumlu gelişme görmedik. En sonunda belediyemiz tarafından araçların kaldırılması kararını aldık. Bizim yaptığımız çalışmalarda ilçe merkezinde 40 adet hurda araç tespit ettik ve hepsini tek tek toplayacağız. Yaptığımız bu çalışma ile cadde ve sokaklarımız tertemiz olacaktır" dedi.

Yetkililer, hurda araçların yerlerini 153 nolu telefona bildirmelerini istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 16:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?