16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Hoperlörlere İnsan Hakları engeli

Belediye hoperlorundan yapılan özel anonslar kaldırıldı. Belediye hoperlorundan yapılan anonsların son zamanlarda alabildiğine artması ile vatandaşlar şikayetlerini hem belediyeye, hem de İlçe İnsan Hakları Kuruluna iletmeye başladı.

Anons konusu; Kaymakamlık başkanlığında çalışan ve belediye başkanının ve AKP İlçe Başkanı Bahri Yılmaz’ında üyesi bulunduğu İlçe İnsan Hakları Kurulunda ele alındı.

İlçe İnsan Hakları Kurulu, belediye hoperlorundan yapılan özel anonsların kaldırılmasının gerekliliği konusunda görüşlerini belediye başkanına iletti. Belediye Başkanı Adem Tuğluca da şikayetleri haklı bulduğunu ifade ederek konuyu Belediye Meclisinde görüşeceklerini söyledi.

Anons konusunu gündemine alan Çubuk Belediye Meclisi özel anonsların kaldırılmasına karar verdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, “21. Yüzyılda şehircilik hayatında, insana saygı önplana çıkmıştır. Bizlerde ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin her konuda sağlığını düşünerek ve halkımızla istişare ederek yapılanmaya gidiyoruz. Belediyemizden artık ticari maksatlı anonslar yapılmayacaktır. Böylece gürültü kirliliğini ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Zaman içerisinde teknik malzemelerimizi modernize ederek bölgesel ihtiyaç ilanları yapılacaktır. Halkımızın ve gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum” dedi.

Ömer Özbey - Kenthaber / Çubuk
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 23:02:09
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 16:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?