27
Mayıs
2024
Pazertesi
ELMADAĞ - ANKARA

Elmadağ’a "Milli Egemenlik Ormanı"

Ankara Valisi Kemal Önal, ``Öğrencilerden alınacak sembolik 2 lira ile Elmadağ ve Hasanoğlan ağaçlandırma sahasına, bu sene 1 milyon fidan dikilmesi hedeflendi`` dedi.

Vali Kemal Önal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, TEMA Vakfı ile bazı gazete temsilcileri arasında valilikte imzalanan ağaçlandırma protokolü töreninde, başkentte ``Milli Egemenlik Ormanı`` oluşturacaklarını söyledi.

Ağaçlandırma konusuna çok önem verdiklerini ifade eden Vali Kemal Önal, özellikle yeni kuşaklara ağaç sevgisini anlatma ve bilinçlendirme yönünde çalışma yaptıklarını belirtti.

Ağaç dikme ve orman sevgisinin `gönül işi` olduğunu bildiren Vali Kemal Önal, ``Çevre ve Orman Bakanlığı, bağlı birimler ve çeşitli kurumlarımız ağaç dikme işini sıkı bir şekilde yapıyorlar. Fedakarca, sulama ve bakımını da gerçekleştiriyorlar. Ancak ormanlık alanlar göz önünde olmadığı için, yapılanlar bilinmiyor`` diye konuştu.

Öğrencilerde ormanı ve ağacı korumanın yanında, sahiplik duygusunu da geliştirmek istediklerini kaydeden Vali Kemal Önal, ``Öğrencilerden alınacak sembolik 2 lira ile Elmadağ ve Hasanoğlan ağaçlandırma sahasına bu sene 1 milyon fidan dikilmesi hedeflendi`` dedi.

29 Ekim 2009 tarihinde Elmadağ Söbüçmen mevkindeki sahada fidan dikim töreni yapılacağını anlatan Ankara Valisi Kemal Önal, ``Milli Egemenlik Ormanı`` adının değiştirilmeyeceğini bildirdi. TEMA`nın ağaçlandırma seferberliği kapsamında başarılı çalışmalar sergilediğini ifade eden Vali Kemal Önal, yılmadan, fedakarca çalışan TEMA`yı kutladığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da 850 bin civarında öğrencinin Milli Egemenlik Ormanı kurulması için düzenlenen kampanyaya katılacağını belirterek, çocuklarda orman ve ağaç sevgisini geliştirmek istediklerini kaydetti.

İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder de ağaçlandırma alanında gerekli hazırlıkları yaparak, bölgeyi dikime hazır hale getireceklerini bildirerek, ayrıca otoban çevresindeki alanları da ağaçlandıracaklarını söyledi.TEMA Vakfı Temsilcisi ise kampanya kapsamında, kurum tarafından oluşturulacak olan broşür ve afiş basımını yapacaklarını ifade ederek, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim çalışması yürüteceklerini belirtti.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK, KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 10:43:22
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 13:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?