27
Mayıs
2024
Pazertesi
ELMADAĞ - ANKARA

Elmadağ'a 12. okul yolda

Milli Eğitim Akademisi Kanun Taslağı'nın TBMM'ye sevk edildiğini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, kanun taslağının Nisan ayında yasalaşmasını ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılında uygulamaya girmesini hedeflediklerini anlattı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Hasanoğlan ve Elmadağ'da aralarında Milli Eğitim Akademisi'nin de bulunduğu açılış törenlerine katıldı.

Elmadağ'ın eğitim alanında Türkiye'nin en çok yatırım yapılan ilçelerinden biri olduğunu kaydeden Cemil Çiçek, burada 7-8 eğitim kurumunun hizmet verdiğini anlattı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eğitim yatırımları konusunda büyük desteği olduğunu kaydeden Çiçek, ''29 Marttan sonra yeni seçilecek belediye başkanının, değerli kardeşim Hüseyin Bey'i fahri hemşehri ilan etmesini teklif ediyorum. Bundan büyük onur duyarım'' dedi.

Bakan Çiçek, kaynakları israf etmemek için bazı yerlerin büyükşehir belediyesi sınırları içine alındığını anlatarak ''Bu konuda söylenen bir kısım asılsız lafların da seçim öncesi sizin zihninizi bulandırmaması gerekir'' diye konuştu.
Hasanoğlan'a geldiklerinde vatandaşların kendilerinden 3 talebi olduğunu, bunlardan birinin Ankara-Samsun karayolu üzerinde köprü, diğerlerinin de Milli Eğitim Akademisi ile Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin yapımının tamamlanması olduğunu anlatan Çiçek, köprünün hizmeti girdiğini, 1990'lı yıllarda temeli atılan 2 binanın yapımının da tamamlandığını kaydetti. Çiçek, ''Eğer siyaset hizmet için yapılıyorsa biz bu hizmetleri yaptık'' dedi ve bu tesislerin temelinin Turgut Özal döneminde 'Hasanoğlan'ın eğitim konusunda bir cazibe merkezi olması amacıyla' atıldığını vurguladı. İktidara geldiklerinde temeli atılmış 4 bin 500'den fazla proje bulunduğunu vurgulayan Çiçek, temeli atılan bu projelerin çoğunun tamamlanmadığını ifade etti.

Elmadağ'a yapılan hizmetleri de anlatan Çiçek, bu ilçeye son yıllarda birçok yatırım yapıldığını, Ankara'ya en yakın ilçelerden biri olmasına rağmen bazı yerlerde bulunmayan içme suyunun iktidarları döneminde ilçeye getirildiğini kaydetti.

İlçede bir Adalet Sarayı binası yaptırıldığını anlatan Çiçek, ''Elmadağ'ın geleceği parlaktır, geleceği aydınlıktır. Bu noktada biraz daha gayret etmemiz lazım. Biraz daha çaba sarf etmemiz lazım. Biraz daha uyumlu bir gayreti, beraberliği, birlikteliği ortaya koyduğumuz takdirde, gerçekten uzun bir zamandan beri kıyıda, köşede kalmış bir ilçe görüntüsünden kurtulup daha modern, daha çağdaş bir ilçe olma noktasında önemli bir ivmeyi yakalamış olacaktır'' diye konuştu.
Siyaset yaparken lafın doğrusunu söylemeye ve işin doğrusunu yapmaya gayret ettiklerini belirten Çiçek, şöyle devam etti:

''Tabii seçim dönemi dedikodunun, yalanın dolanın, asılsız iddianın çokça piyasaya sürüldüğü bir dönemdir. Biz işin doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Kaynaklarımızı israf etmemek için birçok yeri büyükşehir belediye hudutlarının içerisine aldık. Maksat; vatandaşa hizmet gitmesidir. Yoksa 3-5 kişiye iş bulmak değil. Tabii Elmadağ içerisindeki Hasanoğlan beldesi, 'belde' statüsünün kaybetti. Ama belediye binası burada. Hizmetler burada başka bir anlayışla devam edecek. Biz bu işi kaynakları daha verimli kullanalım, daha hızlı, daha verimli götürelim düşüncesiyle yaptık. Bu konuda söylenen bir kısım asılsız lafların da seçim öncesi sizin zihninizi bulandırmaması gerekir.''

Milli Eğitim Bakanı Çelik, törendeki konuşmasında, akademinin temelinin neredeyse çeyrek asır önce atıldığını ancak iktidarları döneminde tesisin bitirilmesine hız verilerek bugün açılış yapma noktasına gelindiğini ifade etti. Bu merkezin birçok ders araç gerecinin yapıldığı dev bir fabrika olduğunu dile getiren Çelik, Devlet Kitapları Müdürlüğü'nün İstanbul'dan buraya taşındığını, Eğitim Araçları Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın da taşınacağını bildirdi. Buranın tam anlamıyla bir kampüs haline geldiğini vurgulayan Çelik, Hasanoğlan'da hizmet veren ve eskiden Köy Enstitüsü olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin binasını da yenileyeceklerini belirtti. Çelik, açılışı yapılan tesislerin 100 milyon TL'ye mal olduğunu kaydetti.

ELMADAĞ'DA OKUL AÇILIŞI
Bakanlar Çiçek ve Çelik, daha sonra Elmadağ'a geçerek, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Çelik, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Ankara'da inşa edilen her 100 derslikten 44'ünün AK Parti döneminde yaptırıldığını bildirerek, Hasanoğlan'da inşaatı devam eden okullarla birlikte Elmadağ ilçesinde toplam 12 okulun hizmet vereceğini anlattı.

Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun 800 bin TL'ye mal olduğunu kaydeden Çelik, okulun hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 22:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezer arı IP: 81.213.202.xxx Tarih : 20.03.2009 22:38:03

yeni okulumuz herkese hayırlı olsun