18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELMADAĞ - ANKARA

Gökçek baraj yapılacak bölgeyi gezdi

MELİH GÖKÇEK, ELMADAĞ'DA BARAJ YAPILACAK BÖLGEYİ GEZDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Elmadağ ilçesinde inşa edilecek 5 milyon metreküp kapasiteli baraj alanında incelemelerde bulundu. Gökçek, Elmadağ'ın Ankara'nın gözde ilçelerinden biri haline getirileceğini söyledi.

Başkan Gökçek, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin eşliğinde kalabalık bir bürokrat grubuyla birlikte ASKİ'nin ilçede yapımını gerçekleştireceği 5 milyon metreküp kapasiteli Kargalı Göleti Baraj alanında incelemelerde bulundu. Gökçek, göletin baraj haline dönüştürülmesi yönündeki çalışmalar hakkında Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker ve ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç ile telefonda görüştü. Kargalı Göleti'nin baraj olarak hizmet vermesi için genel müdürler ve ilgili kişilerle fikir alışverişinde

bulunan Başkan Gökçek, baraj projesinin hızlı bir şekilde işleme konulması için ayrıntıların ele alındığını söyledi. Baraj bölgesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Başkan Gökçek, buradan vatandaşların piknik yaptıkları Çamlık Mesire alanına geçti. Piknik yapan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gökçek, bölgenin büyük bir park alanı haline getirilmesi, başkentin dev rekreasyon alanlarında olduğu gibi oturma grupları, barbeküler, oyuncaklar ve benzeri donatıların yerleştirilmesi ve çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması yönünde bürokratlara direktif verdi.

ELMADAĞ SOSYAL PROJELERE KAVUŞACAK

Baraj ve mesire alanının ardından Başkan Gökçek, Elmadağ için gerçekleştirilecek sosyal projelerin yapılacağı alanlarda incelemelerini sürdürdü. Gökçek, ilçede Aile Yaşam Merkezi olarak düzenlenen 5 katlı bir binayı gezdi. Binadaki yapılanma şemasını ayrıntılı biçimde inceleyen Gökçek, salon ve odaların kullanım planları hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. Başkan Gökçek, inceleme sonucu yaptığı değerlendirmede binanın yapısı itibari ile gençlik merkezi ve çocuk kulübü olarak kullanılmasının daha uygun olacağını söyledi. Gökçek, Aile Yaşam Merkezi için projenin yapısına uygun farklı bir mekanın bulunmasını da istedi.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, daha sonra Başkan Gökçek'i Aile Yaşam Merkezi ve BELMEK gibi faaliyetlerin yürütülmesine alternatif olabilecek değişik mekanları gezdirdi ve bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 12:04:00
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 12:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?