29
Mayıs
2024
Çarşamba
ELMADAĞ - ANKARA

Gökçek’e mezbahane suçlaması

Elmadağ Belediyesi’nin, Kurtuluş Mahallesi’nde yapacağı mezbahane projesine Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ’red’ kararı, CHP’li Başkan Ömer Ağa Kurt’un tepkisine neden oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i suçlayan Başkan Kurt, "İlçemize kazandırmayı planladığımız Mezbaha projesinin hayata geçirilememesi, siyasi bir engeldir. Gökçek, bu kararla ilçemizde kaçak et kesimine göz yumuyor" dedi.

Ankara’nın doğu kapısı olarak bilinen ve 30 bine yakın nüfusu bulunan Elmadağ ilçesinde mezbahane olmamasına dikkat çeken CHP’li Başkan Ömer Ağar Kurt, şimdiye kadar hayvan kesim işlemlerini 13 kilometre mesafede bulunan Hasanoğlan beldesindeki mezbahanede gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Kurt, "Şimdi ise ihtiyaçlarımıza yetersiz kalması ve uzak olması, et kesim yapan esnaflarımızın tepki ve şikayetlerine neden oluyordu. İlçemizde Kurtuluş Mahallesi’nde 15 bin 309 metrekare arsa, Elmadağ Mal Müdürlüğü’nce tahsil edildi. Arsa üzerine İller Bankası ile tip projesi yapıldı ve ÇED raporu alındı. Ancak projemize Büyükşehir Belediyesi’nden onayın çıkmaması, Gökçek’in kaçak et kesimine göz yumduğunu ortaya çıkarıyor" dedi.

Başkan Ömer Ağa Kurt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oysa bizim amacımız, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun bir mezbaha yapıp, doğudan gelen kaçak hayvan kesiminin önüne geçmekti. Hayata geçireceğimiz mezbaha projesinde günde 30 büyükbaş, 300 de küçükbaş hayvan kesimini gerçekleştirip, ayrıca soğuk hava deposu, bir labaratuar, em imha ve arıtma tesisi, kesimden sonra bir gün bekletme odası gibi ünitelerle teknolojiye uygun kesimhaneyi ilçemize kazandırmaya çalışacaktık. Bu projeyi Sayın Gökçek’e anlatmamıza rağmen Belediye Meclisi’nden ’red’ oyu çıkması, bir metropol ilçe olan Elmadağ’a verdiği önemi gösteriyor."

Hürriyet Ankara
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 11:24:15
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 11:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren ercan IP: 88.228.223.xxx Tarih : 21.11.2008 21:57:59

keşke bizim ilçemizde diger ilçeler kadar gelişmiş ve güzel olsaydıı hala yapılacak çok şey var ama yapılabilmesi için icraat hep durduruluyorr bunun sebebide başkanlarımızın zıtlaşmasından kaynaklanıyorr