29
Mayıs
2024
Çarşamba
ELMADAĞ - ANKARA

Köy olmaktan ileri gidemedi

Yeni belediyeler yasası ile Elmadağ’a mahalle olarak bağlanan Hasanoğlan Beldesi, köy olmaktan bir adım ileri gidemiyor.

Yerel seçimlere kadar görevini sürdürecek olan beldede, belediye çevre düzenlemesi ya da şehirleşme yolunda hiç bir çalışma yapmıyor. Bu beldede insanlar gündüz yolda yürürken bir anlık dalgınlıkla inek pisliğine basabilir, karşısına bir inek çıkabilir, hatta bir anda birkaç köpeğin arasında kalabilir. Dairesinde otururken yazın açık bıraktığı penceresinden evine at sinekleri dolabilir.

Belediyeler yasası çıkarken "Beldemiz ilçe olmayı beklerken mahalle oluyor" şeklinde itirazlar olmuştu. İneklerle ve ahırlarıyla iç içe, kene kabusuna karşı da önlem alınmadan doğacak her sonuca karşı teslim olmuş bir beldenin nasıl ilçe olması beklendiği anlaşılamadı.

Her halükarda halk mağdur. Durum böyle iken yerel seçimlerden sonra Elmadağ’a bağlanacak olan belde ile ilgili Elmadağ belediyesi resmi web sitesinden sorumluluklarının arttığı dolayısıyla şu anki hizmetlerin bile aksayabileceği ve durumun daha kötüye gidebilecegi izlenimini veren duyurular yapıldı.

Halk şimdi kendi sonunun ne olacağını merakla bekliyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?