24
Mayıs
2024
Cuma
ELMADAĞ - ANKARA

Narkotik ekipleri turnayı gözünden vurdu

Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından, Lalahan ve Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, yaklaşık 4.5 kilo esrar maddesi ile 996 adet ecstacy hap ele geçirildi. Olaylarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Lalahan’da bir tarlada üretilen hintkeneviri bitkisinden elde edilen esrarın Ankara’da satılacağı bilgisine ulaşılması üzerine operasyon başlattı.

Elmadağ ilçesine bağlı Lalahan beldesine ’’Topal’’ lakaplı Turhan S.’nin, kendine ait tarlada ürettiği hintkenevirini ’’Kör İbo’’ lakaplı İbrahim T.’ye sattığını tespit eden ekipler, İbrahim T.’yi takibe aldılar.

İbrahim T.’nin aldığı esrarı Altındağ’da oturan Erol P.’ye sattığı ve esrarın dağıtımının buradan yapıldığını belirleyen Narkotik ekipleri, söz konusu kişilerin adreslerine baskın düzenledi. Operasyonda, Turhan S, İbrahim T. ve Erol P. ile birlikte ’’içici’’ olduğu öğrenilen Kıymet T. gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin ev ve üst aramalarında 4 kilo 584 gram esrar, bir ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 22 fişek, uyuşturucu madde satışından elde edildiği belirlenen 650 YTL, 3 adet çalıntı oto teyp, bir adet oto teyp kafası, bir adet CD changer ve kumandası, bir adet LCD ekran ve aparatları, bir adet dijital saat ile oto teyplerine ait 11 adet hoparlör ele geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Kıymet T, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Turhan S, İbrahim T. ve Erol P, ’’teşekkül oluşturmak suretiyle, esrar temin etmek, bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak’’ suçlarından Adliye’ye sevk edildiler.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 13:31:48
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 11:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?