20
Mayıs
2024
Pazertesi
ELMADAĞ - ANKARA

Zincirleme kaza: 50 araç birbirine girdi

Ankara-Samsun Karayolu'nda kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda yaklaşık 50 araç zincirleme kazaya karıştı. Kaza sırasında bir otomobilin kontrolünü kaybederek öndeki kamyona çarpma anı CİHAN kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara-Samson Karayolu'nun Lalabel mevkiinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda zincirleme kazaya karıştı. Saat 19.30-20.00 arasında yaşanan kazalarda yaklaşık 50 araç birbirine girdi. Çok sayıda aracın kaza yaptığı karayolunda trafik durma noktasına geldi.

Kazalarda yaralanan sürücüler Elmadağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, olay yerine yaralı almaya giden 112 Acil Servis aracı da kazaya karıştı. Şehirlerarası yolda yolcu otobüsler, de kazaya karıştı. Bu sırada bir otomobil hızını alamayarak önünde yavaş seyreden kamyona arkadan çarptı. Otomobilin çarpma anı, CİHAN kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Zincirleme kazaya karışan bir otobüsün sürücüsü ise, Karayolları ekiplerine, kayganlaşan yolda tuzlama çalışması yapmadıkları için tepki gösterdi.

Kazaya karışan araçlar çekicilerle yol kenarına alınmasının ardından önce Karayolları ekipleri araçları tuzlama çalışması yaptı; daha sonra da karayolu tekrar trafiğe açıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 04:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?