17
Mayıs
2024
Cuma
ETİMESGUT - ANKARA

Başkan Yılmaz, kilim sergisinin açılışını yaptı

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Balıkesir’in Sındırgı yöresine ait el dokuması halı ve kilimler sergisinin açılışını yaptı. Halı ve kilimleri inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Yılmaz, böylesine kültürel bir etkinliğin Etimesgut’ta yapılmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Etimesgut Belediye Çarşısı’nda açılan Balıkesir Sındırgı Yöresi el dokuması halı ve kilimleri sergisini gezen Yılmaz, halı ve kilimleri yakından inceleyerek yapılışı hakkında bilgi aldı. Etimesgut Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile 31 Aralık tarihine kadar açık kalacak sergiye vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Sergiye katılan yetkililer, turistik bölgelerde 7-8 bin dolara satılan dokuma halı ve kilimlerin aynısının bu sergide 400 milyon liraya satıldığını belirttiler. Değişik yörelerde açtıkları sergilere belediye başkanları ve diğer mülki idari amirlerin yeterince ilgi göstermediğinden yakınan yetkililer, böylesine kültürel faaliyetlere destek verdiği için Başkan Yılmaz’a teşekkür ettiler. Başkan Yılmaz da, yapılan her işte halk yararı gözettikleri için bu sergiye destek verdiklerini söyledi.

Sergide, isteyen vatandaşlar, tümü el dokuması ve kök boya ile boyanan halı ve kilimleri piyasanın çok altında bir fiyatla satın alabilecekler. Yetkililer, lacivert, kırmızı, koyu kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu halıların, 150-200 yıl kullanılabileceğini ifade ederken, tüm Etimesgutluları bu sergiye davet ettiler.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?