19
Mayıs
2024
Pazar
ETİMESGUT - ANKARA

Belediyenin bütçesi belli oldu

ETİMESGUT BELEDİYE BÜTÇESİ 115 MİLYON TL

Etimesgut Belediye Meclisi, 2010 yılı bütçesini oy birliği ile onayladı. Belediye Encümeni'nde kabul edilen 2010 Mali Yılı Bütçesi, Ekim Ayı Belediye Meclisi'nde yapılan görüşmelerin ardından 115 milyon 101 bin 200.00 TL olarak gerçekleşti.

Gereksiz sarfiyattan kaçınılarak yatırımlara ağırlık verilen bütçenin, yüzde 39.85'i mal ve hizmet alımlarına, yüzde 29.42'si sermaye giderlerine, yüzde 13.94'ü personel giderlerine geri kalan bölümü ise diğer harcama kalemlerine ayrıldı.

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan MHP Grup Başkanvekili ve Belediye Başkan yardımcısı Hamit Yavuz, "Gider bütçesinde sağlanan tasarruf ile; yatırımları kısıtlama yönünde değil tam aksine sarf malzeme kalemlerinde planlı, programlı harcama yapılması hedeflenmiştir. Aynı zamanda doğrudan alımlar ve hizmet alımları ihalelerinde azami hassasiyet gösterilerek daha kaliteli hizmetin ve malzemenin; daha ucuza alımı sağlanmıştır" diye konuştu.

Toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adına Grup Başkanvekili Mesut Şahingöz, CHP adına Grup Başkanvekili Mustafa Tinç söz aldı. Bütçeyle ilgili düşüncelerini dile getiren Grup başkanvekilleri bütçenin Etimesgut için hayırlı olması temennisinde bulundular.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaptığı değerlendirmelerde, bütçenin en etkin ve verimli bir şekilde kullanılacağını dile getirerek, "Her kuruşun hesabını yaparak mal ve hizmet alımı yapıyoruz. Gereksiz hiçbir yatırım ve harcama içinde olmayacağız. Halkımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlar gerçekleştireceğiz" dedi.

Başkan Demirel, yeni temizlik ihalesini aynı personel, aynı araç gereçle aylık 284 bin TL daha düşük değere ihale ettiklerini de hatırlatarak, halkın ve belediyenin çıkarlarını her zaman ön planda tuttuklarını kaydetti.

Etimesgut Belediye Meclisi, ilçenin sorunlarının çözümü ve gelişmesi için ortak vizyon oluşturdu. Siyasi çekişme ve kısır tartışmaların yaşanmadığı Belediye Meclisi'nde, yerel imkanların ve belediye hizmetlerinin daha rasyonel kullanılabilmesi için AK Parti ve CHP Grupları, yapıcı muhalefet göstererek MHP Grubu'yla birlikte Başkan Enver Demirel yönetimine tam destek veriyor.

Muhalefet gruplarının yapıcı tavrı, bütçe görüşmelerinin yapıldığı Ekim ayı toplantılarında da ön plana çıktı. Belediye Meclisi'nde sayısal ağırlığa sahip ana muhalefet grubu AK Parti ile çalışmaları ve siyasi tavrı ile yönetime aktif katılımda bulunan CHP Grubu, bütçe görüşmeleri esnasındaki tutumu ile Etimesgut'un geleceği için adeta MHP Grubu'yla birlikte hareket etti. Belediye Başkanı Enver Demirel'in geride kalan 6 aylık görev dönemini zaman zaman övgü ile değerlendiren muhalefet gruplarına mensup sözcüler, 2010 yılı bütçesini de "oybirliği" ile kabul ederek yönetime olan güvenlerini tescil ettiler.

ÜLKEYE HİZMET SİYASETTEN DAİMA ÖNCE GELİR

2010 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda AK Parti Grubu adına görüşlerini açıklayan Grup Başkan Vekili Mesut Şahingöz, Etimesgut'un yararına olan her konuda MHP'li Başkan Demirel'e çekinmeden destek verdiklerini belirterek, siyasi kimliği hizmetin aracı olarak gördüklerini dile getirdi. Etimesgut'un geleceği ve Etimesgutlular'ın menfaatine olan her konuda yönetime tam destek vermeye devam edeceklerini belirten Şahingöz, görecekleri yanlışların karşısında da daha etkili olacaklarını dile getirdi.

Şahingöz, Etimesgut Belediyesi'ni mali yönden güçlendirmek için AK Parti Grubu olarak ayrıca çalışma yapacaklarını belirterek, mali ve idari yönden adil hizmet yürüttüğüne inandıkları Enver Demirel yönetiminin bütçesine onay verdiklerini söyledi.

SORUMLU MUHALEFET YAPIYORUZ

Etimesgut'un geleceği ve gelişmesi için MHP ve AK Parti grubuna mensup üyeler gibi düşündüklerini belirten CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tinç de yasalara ve Etimesgut'un menfaatine uygun olmadığını düşündükleri kararlara karşı oy verdiklerini ifade ederek, bütçeyi genel hatlarıyla olumlu gördüklerini, ancak bütçe gelirlerini çok daha artırmak gerektiğini söyledi. Gider bütçesi kalemlerinde kısıntıya giderek yatırım kalemlerine ağırlık verilmesini desteklediklerini belirten Tinç, hizmetlerin daha etkin ve yaygın biçimde yürütülmesi için etkili muhalefet yapmaya devam edeceklerini, ancak 'sorumlu muhalefet' duruşlarının iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Etimesgut Belediyesi'nin 2010 bütçesi üzerine Meclis'te yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Meclis'te sayısal ağırlığa sahip olan AK Parti Grubu ile CHP Grubu, oylamada MHP Grubu ile birlikte Enver Demirel yönetiminin 2010 bütçesine olumlu oy verdi. Oybirliği ile kabul edilen bütçenin ardından, Başkan Demirel meclis üyelerine bütçe yemeği verdi.

Başkan Demirel, parti gruplarının desteklediği ve üyelerin tümünün olumlu oyu ile kabul edilen 2010 bütçesinin Etimesgut'a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Demirel, gösterdikleri güven ve desteklerinden dolayı Meclis üyelerine teşekkür etti. Demirel, sağlanan katılımcı yönetim anlayışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Özellikle yatırımlarımız ve hizmet alımlarımız konusunda bütün üyelerimizin içlerinin rahat olması için, her konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırıp tartışarak her zaman en doğru kararı vermek için gösterdiğiniz çabaya teşekkür ediyorum. İnsanız, elbette yanılabiliriz ama her zaman doğruyu ve iyinin de iyisini bulup yapabilmemiz için katkılarınızı daima bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 16:28:04
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 17:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?