18
Mayıs
2024
Cumartesi
ETİMESGUT - ANKARA

Boeing'den 30 bilgisayar

Boeing firması Etimesgut’daki Dumlupınar İlköğretim Okulu’na 30 bilgisayar ve bir projeksiyon makinesi hediye etti.

Bilgisayar sınıfının açılışını, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ve Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz birlikte yaptı.

Dumlupınar İlköğretim Okulunda gerçekleşen açılışa Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Boeing Firması Türkiye Temsilcisi Gereg Peping, Milletvekilleri Hasan Uysal, Faruk Ambarcıoğlu, Etimesgut Kaymakamı Mehmet Kalyoncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Aksu ve çok sayıda davetli katıldı.

Müsteşar Murat Bayar ve Başkan Serhat Kemal Yılmaz laboratuarların açılış kurdelesini birlikte kesti. Açılış sonrasında Başkan Yılmaz, bilgisayarları kullanan öğrencilerin yanına giderek bilgisayarları nasıl kullandıkları konusunda bilgi aldı. Başkan Yılmaz ve açılışa katılanlar daha sonra okulda öğrencilerin resim sergisini gezdi.

Açılışta bir konuşma yapan Müsteşar Murat Bayar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumların yetişmiş iş gücüne ihtiyacı olduğunu belirterek, "Biz Boeing gibi büyük bir firmadan daha büyük yatırımlar bekliyoruz" dedi.

Boeing Firması Türkiye Temsilcisi Peping ise Türkiye ve Amerika’nın iyi birer dost olduğunun altını çizerek, öğrencilerin eğitimi için bilgisayarları okula hediye ettiklerini söyledi. Açılış töreninde Ağa Ceylan İlköğretim Okulu öğrencilerinin oynadığı halk oyunları büyük beğeni topladı. Tören sonrasında Etimesgut Belediyesi’ne ait konteynıra çıkan öğrenciler, Don Omar’ın "Dale Don Dale" isimli şarkısıyla dans etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 17:26:59
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 12:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?