17
Mayıs
2024
Cuma
ETİMESGUT - ANKARA

Çocuklar haklarına sahip çıkıyor

Etimesgut Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü ana gündemiyle toplandı. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, çocukları toplantıda yalnız bırakmadı.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle toplanan Etimesgut Belediyesi Çocuk Meclisi, sağlıklı nesiller yetişmesi yönünde sağlık konusunda çocukların bilinçlendirilmesi için çalışma yapma kararı aldı.

Etimesgut Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelen çocuklar, bu anlamlı günde önemli kararların altına imza attılar. "Bir gün değil her gün çocuk hakları" sloganından hareket eden meclis üyeleri, Etimesgut’ta çocuk haklarıyla ilgili bir araştırma yapılarak hazırlanacak raporun ilgili makamlara iletilmesini kararlaştırdı.

Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği’ni (EDAY) ziyaret etme kararının alındığı toplantıya katılan Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, çocuk haklarına gerekli önemin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, daha sonra Çocuk Meclisi üyelerine futbol topu hediye etti. Meclis üyeleri ve misafir öğrenciler, Belediye Sağlık Merkezi’ni gezerek çalışmalar hakkında Sağlık İşleri Müdürü Aydın Karadavut’tan bilgi aldılar. Yenilenen laboratuarı da inceleyen öğrenciler, çekilen hatıra fotoğrafının ardından belediyeden ayrıldılar.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 11:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk IP: 88.232.83.xxx Tarih : 3.06.2008 00:53:15

burada en önemli rolü oynayan kişi aydın beydir. sayın aydın karadavut kadar bilgiye sahip onun kadar kültürlü ve işini son derece iyi yapan güleryüzlü ve sevecen birini tanımıyorum. her konuda insanların elinden tutmuş ve yardımcı olmuştur. onu bu konuda da cocukları ve insanları bilgilendirdiği için sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Allah yolunu açık etsin onun...!!!...