28
Mayıs
2024
Salı
ETİMESGUT - ANKARA

Eğitim Merkez'inde depolar sınıf oldu

Etimesgut Halk Eğitim Merkezi'ne olan ilgi gün geçtikçe artıyor.
 
Etimesgutlu vatandaşlar özellikle bilgisayar, kuaförlük ve cilt bakımı kurslarına ilgi gösterirken Halk Eğitim Merkezi'nde depolar da sınıf olmaya başladı. Okuma-yazma kursları ise son hızıyla devam ediyor. Ankara'nın en hızlı gelişen ilçelerinden bir tanesi olan ve dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atılan Etimesgut'ta vatandaşlar, kendilerini geliştirmek için önemli sosyal aktivitelere katılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Etimesgut Belediyesi tarafından açılan Hanım Faaliyetleri Binası'na hanımlar yoğun ilgi gösterirken yine en çok ilgi gören merkezlerden bir tanesi Etimesgut Halk Eğitim Merkezi oluyor. Etimesgutlu vatandaşların kendilerine yeni bir meslek edinmek ve az da olsa ev ekonomine katkıda bulunmak için gittiği kurslarda deyim yerinde ise "sınıflar dolup taşıyor" Halk Eğitim Müdürü Ahmet Kızılay en çok ilginin Bilgisayar Kursları'na olduğunu belirtirken, özellikle vatandaşların kurslara sertifika almak için geldiğinin altını çizdi.
Kızılay, sertifikanın iş başvurularında önemli etken olduğunu da belirtti. Yine bayanların kendilerine meslek edinmek amacıyla kuaförlük ve cilt bakımı kurslarına ilgi gösterdiğini kaydeden Kızılay, bu kursları bitiren hanımların kendilerine rahat bir şekilde iş bulduğunu söyledi.

Kızılay, erlerin de ilgi gösterdiği okuma ve yazma kurslarının devam ettiğinin altını çizerken yine okuma yazma fırsatı bulamamış Etimesgutlu vatandaşların kurslara gelerek okuma ve yazma öğrendiğini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kursların bazıları ise şöyle:

"Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, Cilt Bakımı, Kuaförlük, El Sanatları, Konfeksiyon Makinelerinin kullanımı, Tezhip, Takı Tasarımı,Bağlama, Gitar, Halk oyunları."
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 14:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?