24
Mayıs
2024
Cuma
ETİMESGUT - ANKARA

Etimesgut'ta ağaç şenliği

Etimesgut Belediyesi, Ağaç Bayramı projesi kapsamında 3 bin ağaç dikti. Etimesgut-Sincan yolu üzeri otoban kavşağındaki ağaç dikim törenine Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, AKP Ankara İl Başkanlığı Etimesgut İlçe Koordinatörü Semih Kıbrıs, Hizmet İş Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, başkan yardımcıları, Çevre Koruma Dergisi yöneticileri ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında alana giren Başkan Yılmaz, kısa bir konuşma yaptı. Yılmaz, ağaç dikilen bölgenin yıllarca ihmal edildiğini belirterek, "Belediye olarak bu bölgemizi ağaçlandırarak yeşil bir görünüme kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca rekrasyon çalışmalarının da yapılması ile bu bölge Etimesgut’un cazibe merkezlerinden biri olacaktır" dedi.

Kalkınmanın temelleri arasında eğitim ve çevreye olan duyarlığın olduğunu kaydeden Yılmaz, sağlıklı nesiller yetiştirmek için her uygun araziye ağaç dikilmesi gerektiğini söyledi.
Yılmaz, ağaçları dikmekle işin bitirilmiş sayılmayacağına da dikkat çekerek, "Bunların bakımlarının da en iyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

AKP Ankara İl Başkanlığı Etimesgut İlçe Koordinatörü Semih Kıbrıs da, "Etimesgutlular gerçekten çok şanslı. Etimesgut’ta yaşamak insana mutluluk veriyor. İnşallah yeni hizmetlerle bu mutluluk daha da artacak" ifadelerini kullandı. "Böylesine örnek bir çalışmadan dolayı Sayın Yılmaz’ı kutluyorum" diyen Hizmet İş Genel Sekreteri Rahmi Yavuz da, yeşillendirme çalışmalarının belediyenin önemli görevleri arasında yer aldığını kaydetti.
Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri ağaç diktiler. Yılmaz, "Hayırlı olsun" diyerek açılan çukura fidanı yerleştirdi. Ağaç Bayramı projesi kapsamında 3 bin ağaç dikiliceği belirtildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 14:19:09
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 14:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halis taşçı IP: 85.98.132.xxx Tarih : 24.05.2006 12:26:42
etimesgut belediyemizin ilçemizde başlatığı ağaç şenliği kampanyasını yürekten kutluyorum.ilçemizin yeşillenmesi,yeşil alanlara kavuşması,belediyemizin özverisi ile gerçekleşecektir. belediyemiz eryamanda yaya yürüyüş kaldırımları kesilmesi ağaçlandırma içinse çok sevindik.ayrıca vatandaşlarında belediyemize katkı bazında ağaçlar belediyemizden olmak üzere çevrenin yeşillenmesine yardımcı olması görüşü ve önerisinde bulunuyorum.bizler eryaman devlet mahallesi aşiyan site sakınleri olarak çevremizde bulunan boş alanların değerlendirilmesi ağaçlanması için belediyenin ağaç yardımında bulunmasını talep ediyoruz.saygılarımla. halis taşçı eryaman site sakını adına.