29
Mayıs
2024
Çarşamba
ETİMESGUT - ANKARA

Etimesgut'tan Tüketici Hakları Semineri

Etimesgut Belediyesi ve Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Tüketicilerin Korunması Projesi kapsamında düzenlenen seminerlerde yaklaşık 15 bin tüketici bilinçlendirildi.


Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında yürütülen ve kısa adı "Bilince" olan proje, Kent Konseyi'nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Emin Emirza, proje uzmanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, tüketicilerin haklarını öğrenerek bilinçlenmesi için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, öğrencilere ve tüm vatandaşlara yönelik seminerler düzenlediklerini söyledi. Yılmaz, 21 okulda düzenlenen seminerle 2 bin 800 öğrenciye ulaşıldığını ve vatandaşlara 10 bin bilgilendirici broşür dağıtıldığını kaydetti.


Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Emin Emirza katılımcılara proje hakkında detaylı bilgi verirken, bilinçli bir tüketici olmanın yollarını anlattı. Konuşmaların ardından Fatih Üniversitesi tarafından Başkan Yılmaz'a teşekkür plaketi takdim edildi.


"Eğitici ve Öğretici Faaliyetler Yoluyla Tüketici Bilincinin Artırılması" adıyla başlatılan proje kapsamında seminerler düzenleniyor, tüketici danışma bürosu kurularak vatandaşlara tüketici hakları anlatılıyor. Projenin tüm masrafları AB fonlarından karşılanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 17:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?