22
Mayıs
2024
Çarşamba
ETİMESGUT - ANKARA

İzciler Ata'nın huzurunda

Etimesgut Belediyesi Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen 3. Ulusal Çevre Kampı kapsamında 7 il ve Ankara'nın tüm ilçelerinden gelen bin 305 izciyi Etimesgut'ta buluşturdu. 

Atış Poligonu'nda kamp yapan izciler, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.
Başkan Yılmaz, Atatürk Mozelesi'ne çelenk koyduktan sonra izcilerle birlikte saygı duruşunda bulundu. Başkan Yılmaz, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
"Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk, örnek nahiye olarak kurduğunuz Etimesgut'u modern bir örnek kent haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Başta çevre olmak üzere her türlü hizmet alanında büyük bir gayretle çalışıyoruz. 3 yılda ilçemizdeki 220 bin metrekare yeşil alanın tamamını revize ettik, yaklaşık 500 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturduk. 2007 yılı içinde 1 milyon metrekare yeni yeşil alan oluşturacağız. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde yurdumuzun dört bir yanından ilçemize gelen bin 305 izciyle birlikte huzurlarınızdayım. Etimesgut halkı adına en derin saygılarımı sunarım." 

İzciler daha sonra Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 3 gün sürecek kamp yapacak olan izcilerin tüm ihtiyaçları Etimesgut Belediyesi tarafından karşılanıyor. Kampa Karaman, Eskişehir, Kayseri, Antalya ve Ankara'nın tüm ilçelerinden izciler katılıyor.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 18:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan sa. IP: 88.227.179.xxx Tarih : 9.06.2007 13:37:28
etimesgut ticaret meslek lisesi öğrencisi ve izcisiyim bu seneki kamp çok güzel geçti ihtiyaçlarımız yerinde ve zamanında karşılandı gerçi geçen seneki yapılan kampda güzeldi ama bu sene eksikler tamamlanmış ve muhteşem 3 gün yaşadık herkese ve etimesgut belediyesine teşekkürler...