24
Mayıs
2024
Cuma
ETİMESGUT - ANKARA

Öğretmenlere ilkyardım kursu

Etimesgut Belediye Başkanlığı Sivil Savunma Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Müdürlüğü, öğretmenlere yönelik ilkyardım kursu başlattı.

Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde verilen kursa öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Etimesgut İlçe Sivil Savunma Müdürü Suat Kartal seminerde yaptığı konuşmada, amaçlarının trafik kazaları, iş kazaları, boğulma, zehirlenme, ve her türlü kazalarda ilk yardımın nasıl ve ne şekilde yapılacağını uygulamalı olarak göstermek olduğunu söyledi.

Ülkemizdeki trafik kazaları ve diğer kazalarda halkımızın bilinçsiz bir şekilde hareket ettiğini belirten Kartal, "İlkyardım bilgisi olmayan kişilerin yanlış müdahalede bulunması sonucunda yaralının sakat kalma veya ölüm riski artmaktadır" dedi.

İlkyardım eğitiminin vatandaşlar için önemli olduğunu vurgulayana Yılmaz, Etimesgut Belediye Başkanlığı olarak öğretmenlerden öğrencilere tüm Etimesgutlulara yönelik olarak devam edeceğini ifade etti.

Öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak yapılan ilkyardım kursu beş gün boyunca devam etti. Belediye Sağlık Merkezi’nden bir de hemşirenin katıldığı kurs da öğretmen ve öğrencilere kalp masajı, kırık ve çıkık, zehirlenme, turnike, şok ve sigaranın sağlığa zararları başta olmak üzere birçok konuda bilgi verildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 14:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?