20
Mayıs
2024
Pazertesi
ETİMESGUT - ANKARA

Okulda yangın ve deprem tatbikatı

Etimesgut'taki Özel Ferda Koleji her yıl düzenli olarak yaptığı yangın ve deprem tatbikatını Etimesgut Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirdi. 

Etimesgut Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilileri, tatbikat öncesi öğrencilere yönelik düzenlediği konferansta Türkiye'deki deprem gerçeği hakkında bilgi verdi. Alınması gereken önlemler, deprem anında yapılması gerekenler, yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği hakkında öğrencilerin bilgilendirildiği konferansın ardından yangın alarmı çalınarak boşaltma tatbikatı yapıldı. Önceden hazırlanan yangın malzemeleri tutuşturuldu ve öğrencilere nasıl söndürüleceği gösterilerek uygulama yaptırıldı. 

Tatbikatın sonunda Okul Müdürü Şükrü Kanıbol, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'a ve Sivil Savuma Müdürü Suat Kartal'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

Şükrü Kanıbol, 13 senedir Etimesgut'ta eğitim faaliyetleri yaptıklarını, Ferda Koleji'nin disiplin ve başarılarıyla tanındığını, bölge insanının takdirini kazandıklarını, ÖSS'de 2005 yılında yerleşmede Türkiye 5.'si, 2006 yılında eşit ağırlık puanında Türkiye 6.'sı olduklarını 2007 yılında da yine ilk üçte olacaklarını belitti. 

Okulda disiplinin yanında teknolojiyi eğitimde en üst düzeyde kullandıklarını tüm sınıfların bilgisayar, projeksiyon ve akıllı tahtayla donatıldığını ve derslerde motivasyonun ön planda olduğunu, öğrencinin eğitimi yanında ailelerinde eğitime ihtiyacı olduğunu bu doğrultuda her ay aile eğitimi ve değerlerimiz konulu konferanslar düzenlendiğini belirtti. Şükrü Kanıbol, programın sonunda tüm öğrencilere örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 13:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?