23
Mayıs
2024
Perşembe
ETİMESGUT - ANKARA

Onlar erdi muradına

Etimesgut Belediye Nikah Salonu’nda savaş nedeniyle bir yıldır evlenemeyen Kerküklü Süheyir Ziya ile Murat Ziya’nın nikahı gecikmeli de olsa kıyıldı. Kerküklü Süheyir Ziya ile Murat Ziya mutluluğu Etimesgut’ta yakaladı.

ABD’nin Irak’a müdahalesinden kısa bir süre önce nişanlanan Süheyir ile Murat Ziya savaş nedeniyle evlenemedi. Musul’da Kimya eğitimi gören Süheyir, eğitiminin ardından Kerkük’e dönmek istedi; ancak savaş nedeniyle Türkiye’de kaldı. Murat Ziya da nişanlısı ile hayatını birleştirmek için Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Ancak Barzani yönetimi buna engel oldu.

Türkiye’ye gelmek isterken sınırda hiçbir suçu olmamasına rağmen tutuklanan Murat, evlilik hayali kurarken bir anda kendini cezaevinde buldu. 200 gün tutuklu kalan Murat, Türk hükümetinin ve BM’nin devreye girmesi ile serbest kalabildi. Berat Kandili gecesi cezaevinden çıkan Murat, Türkiye’de özel bir şirkette muhasebeciliğe başladı.

Etimesgut Güzelkent’te oturan Murat ile Süheyir evlenmek için Etimesgut Belediyesi’ne başvurdular. Yapılan incelemenin ardından evlenmeleri önünde hiçbir engel olmadığı tespit edildikten sonra nikahları kıyılarak mutluluğa ilk adımlarını attılar. Kerkük’ten gelen kız tarafı ile Ankara’da yaşayan damat taraflarının katılımıyla gerçekleştirilen nikah töreninde genç çiftin ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okundu. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, yoğun programı nedeniyle genç çiftlerin nikahlarını kıyamadı. Ancak nikah törenine telefonla katılarak genç çiftlere mutluluklar diledi. Başkan Yılmaz’ın bu jesti, Süheyir-Murat çiftini ve ailelerini mutlu etti.

Öte yandan gelin Süheyir Ziya’nın amcası olan, 6 yıl süreyle Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği görevinde bulunan ve nikah için Kerkük’ten Etimesgut’a gelen Mustafa Ziya, ay sonunda gerçekleştirilecek olan Irak seçimleri konusunda önemli mesajlar verdi. Türkmenlerin Kerkük davasına verdikleri destekten ötürü Türk milletine teşekkür eden Mustafa Ziya, verilen desteğin artarak devam etmesini istedi. Ziya, "Demokratik hakkımızı en iyi şekilde kullanacağız. Her oyun ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Birlik ve beraberlik içinde seçimlerin en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 13:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?