19
Mayıs
2024
Pazar
ETİMESGUT - ANKARA

Sivil toplum çalışıyor!

Etimesgut Belediyesi, nüfusu 50 binden fazla olan belediyelere kanuni zorunluluk olan Kent Konseyi'ni demokrasi ve yaşam alanına dönüştürdü.

Genişliği, modernliği ile Türkiye'ye örnek olacak şekilde tasarlanan Etimesgut Kent Konseyi, demokratik katılımı sağladığı gibi sosyal aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.

Bin 500 üye, 65 sivil toplum örgütü, 32 meslek, 24 mahalle çalışma grubu Etimesgut Kent Konseyi'nde ilçenin geleceği için çalışıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Etimesgut Belediyesi ilçede faaliyet gösteren dernekler, vakıflar ile diğer kurum ve kuruluşları Etimesgut Kent Konseyi çatısı altında topladı. 56 sivil toplum kuruluşuna modern çalışma ofisleri tahsis edildi. Dernekler genel kurullarını ve toplantılarını konseyin toplantı salonlarında gerçekleştiriyor.

Etimesgut Kent Konseyi'nde yer alan 32 meslek, 24 mahalle çalışma grubu, ilçenin gelişimi ve sorunların çözümü için çalışmalar yapıyor. Her kesimden vatandaşın üye olduğu çalışma grupları Etimesgut'ta sorunların merkezine inerek, belediyeye bilgi veriyor. Etimesgut Belediyesi de, çalışma gruplarınca sunulan önerileri belediye meclisinde gündeme getirerek çözümler üretiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 12:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?