1
Haziran
2024
Cumartesi
ETİMESGUT - ANKARA

Yaşlılara göz taraması

Etimesgut Belediyesi ve Özel Anatolia Göz Merkezi'nin iş birliği ile "Dünya görme günü" olması nedeniyle Huzurevi'nde yaşlılara ücretsiz göz taraması yapıldı.

Göz taraması programına katılan Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ve Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Başkanı Rıfat Küpeli yaşlılar ile bol bol sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program sonrasında Etimesgut Kent Konseyi'nde düzenlenen panele katılan Başkan Serhat Kemal Yılmaz bir konuşma yaptı. Başkan Yılmaz, gözün önemine değindiği konuşmada, edindiği bilgiler çerçevesinde çok sıcak olan bölgelerde güneş gözlüğü kullanılmadığı zaman çocuk denecek yaşta göz rahatsızlıklarının 10 yaşlarına kadar düştüğünü belirtti.

Küpeli ise Türkiye'de şuanda göz taraması yaptırarak 8 milyon vatandaşın bu rahatsızlıktan kurtulabileceğinin altını çizdi. Güneş gözlüğü kullanmanın önemine işaret eden küpeli özellikte katarak başta olmak üzere yüzde 70 oranında göz hastalıklarının önüne geçilebileceğini söyledi. Panelin ardından Kent Konseyi binasının önünde çok sayıda vatandaşa ücretsiz güneş gözlüğü dağıtıldı.

Panele, Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fak. Göz Hastalıkları Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin, Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Kara katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 12:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?