22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜDÜL - ANKARA

Hayırsever Güdüllüler

Dünyanın dört bir yanında muhtaçların yardımına koşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Güdüllü gönüllüler tarafından düzenlenen kermeste halkı bir araya getirdi. Hayırda yarışan Güdüllüler, kermeste sergilenen her şeyi satın alarak Cansuyu’na büyük katkıda bulundu.


Dünyanın dört bir yanında muhtaçların yardımına koşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Güdüllü gönüllüler tarafından düzenlenen kermeste halkı bir araya getirdi. Hayırda yarışan Güdüllüler, kermeste sergilenen her şeyi satın alarak Cansuyu’na büyük katkıda bulundu.


Kermesin açılışında konuşma yapan Carsuyu Ankara Temsilcisi Şükrü Gök, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların toplumun her kesiminde büyük yaralar açtığını bildirdi. Bütün acıları dindirmek ve yaraları sarmak, yaralı yüreklere su serpmek için Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma derneği olarak yardımseverlere adres, el, ayak olmaya ve gönüllerden kopanları muhtaçlara ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Gök, Güdül’de böylesine büyük bir kermesi oluşturan Hanımlara teşekkürlerini ifade etti.


Cansuyu’nun kurulduğu günden beri hep muhtaçların yanında olduğunu ve yardımseverlerin gönüllerinden kopanları dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Gök, "Unutmayın ki; Türkiye’nin ve dünyanın her bir köşesinde günde bir öğün yemeği bile zor bulan o küçücük, hayatın daha başındaki küçücük gözlerin ışıldaması sizlerin bu fedakâr yardımları sayesinde gerçekleşiyor. Sadece yardımlarınız değil, dualarınız bile o insanların mutlu olmasına yetiyor. Yüreği büyük, gönlü şefkatli dolu fedakâr milletimizin emanetini bugüne kadar bütün muhtaçlara ulaştırdık. İnşallah bundan sonra da ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.


100 öğrenciye destek


Güdüllü hanımların düzenlemiş olduğu kermes ve yardımlar karşısında duyarsız kalamayacaklarını da bildiren Şükrü Gök, Güdül’de yaşayan 4 ailenin ihtiyacı olan ev eşyası, gıda ve giyim yardımını da teslim ettiklerini bildirdi. Güdül’de eğitim gören 100 öğrencinin ayakkabı, çorap ve diğer giyim ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirten Gök, bu çocukların ailelerine de gerekli desteği sağlayacaklarını kaydetti. Açılışta konuşan Cansuyu Genel Muhasibi Seyfullah Şahin, Cunsuyu’nun gönül kapısı açık yardımsever insanlar sayesinde bütün dünya üzerindeki yoksullara yardım götürdüğünü, canlara cansuyu olduklarını kaydetti.Cansuyu programı yapımcısı ve sunucusu Bilali Yıldırım, ülkemizin cömert ve gönlü bol insanları sayesinde bütün dünya üzerindeki yoksulların yardım gördüğünü, fakat yoksul insanların her geçen gün sayısında büyük artış olduğuna dikkat çekti.


Kermesin düzenlenmesinde en büyük katkıyı sağlayan İlkay Mutlu ise yaptığı konuşmada, Cansuyu’nun bütün dünyaya ulaştırdığı yardımda Güdül halkının da katkılarının bulunmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini bildirdi. Güdül halkının ve esnafının da bu büyük kermesin meydana getirilmesinde katkılarını esirgemediklerini belirten Mutlu, bu tür organizasyonların Türkiye’nin her yerinde yapılması gerektiğini, bütün Cansuyu görülülerinin harekete geçmesine vesile olmasını temenni etti. Güdül Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan ise konuşmasında, Güdül halkının yardımseverliğinden bahsetti. Bu kermesin Cansuyu için yapılan ilk büyük kermes olduğunu belirten Başkan Erdoğan, belediye olarak da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.


Özveri yarışı


Güdül Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen kermeste, özellikle hanım gönüllülerin büyük bir gayret ve özveri ile bir araya getirdiği eşyalar sergilendi. Kermes’in açılış törenine başta Güdüllü gönüllülerle, hayırda yarışan halkın yanı sıra Güdül Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Yüksek Eğitim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çalışkan, Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Beybalta da hazır bulundu.

kizilozkoyu.com
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:54:25
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 16:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?