23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İçme suyu sevinci

İçme suyu sıkıntısı yaşayan Ankara'nın Haymana İlçesi, maliyeti 1 trilyon lira tutan içme suyu tesislerine yıllar sonra kavuştu.

Haymana Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen içme suyu tesisinin açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Belediye Başkanı Bünyamin Adacı'nın evsahipliğini yaptığı törene, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tesis hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Adacı, içme suyu tesisini 5 ay gibi kısa sürede tamamladıklarını belirterek, "Bu suyu bize bahşettiği için Cenab-ı Mevlaya sonsuz şükürlerimizi sunarken, burada hizmeti geçen bütün insanları ve maddi-manevi destek veren bütün hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Yerin 65 metre altına açılan iki kuyudan, pompalar vasıtasıyla çıkarılan suyun tüm Haymanalılar'a hayırlı olmasını dileyen Adacı, bu tesis için bin 200 metrelik elektrik tesisatı çekildiğini ve 4 kilometrelik boru döşendiğini dile getirdi.

Adacı, söz konusu tesisin yaklaşık 1 trilyon liraya malolduğunu ve bu paranın tamamının belediye gelirleriyle karşılandığını vurgulayarak, "İnşallah bu rakamın yüz katı paralar harcayarak hemşehrilerime çok güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İçme suyu tesislerinin açılışı nedeniyle, belediye tarafından kesilen onlarca koyun, pirinç pilavı ve ayran eşliğinde vatandaşlara dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:50:01
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 00:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?