19
Mayıs
2024
Pazar
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Ankara: Gökçek: 'kazan büyükşehire bağlanacak'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te ilçeler turuna çıkarak Kazan, Kızılcahamam, ve Çeltikçi’de miting düzenledi. Gökçek, Kazanlı seçmenlere seslenerek, seçimlerden sonra Kazan’ın, Büyükşehir’in tüm imkanlarından faydalanacağını söyledi.

Gökçek, ilçeler turuna Başkent’ e 40 km uzaklıktaki Kazan’dan başladı. Kazan’da yaklaşık 3 bin kişiye hitaben konuşan Gökçek, bugüne kadar Kazan’ın Ankara’nın bir ilçesi olduğunu, seçimlerden sonra çıkacak kanun ile Büyükşehir Belediyesi ile imkanlarını birleştiren bir ilçesi olacağını söyledi.

Gökçek, Ankara’nın çevresinde pek çok ilçe olduğunu ancak bu ilçelerin çoğunun Güneydoğu’dan daha kötü durumda bulunduğunu ifade ederek, düzeltme çabalarının da CHP tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade etti. Beraberinde AK Parti Milletvekilleri ve Kazan Belediye Başkan adayı Lokman Ertürk ile halka hitap eden Gökçek, CHP’ye de göndermede bulundu. Gökçek, "CHP’liler beldelerin, ilçelerin refah düzeyini artıracağımızdan korktu ve hemen karşı propagandaya başladılar. Bu ilçelerin Ankara Büyükşehir’e bağlanması halinde AK Parti’nin buralarda yüzde 90 oy alacağını söylediler. Maalesef sayın Sezer de reddetti. Ama belediye kanunu çıkıyor. Büyükşehir belediyesine bağlanması gereken tüm belde ve ilçeler Bakanlar Kurulu kararıyla tespit edildi, imza altına alındı" şeklinde konuştu.
Kazan Belediyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacağını belirten Gökçek, Kazan’ın bağlanması halinde asfalt, doğalgaz, hanımlar, gençlik lokalleri, halk ekmek ve çok sayıda hizmeti Kazan ilçesine getireceklerini söyledi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 14:50:03
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 16:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?