22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyeden ücretsiz sünnet şöleni

Kazan Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla geleneksel hale getirdiği ücretsiz sünnet şöleninin bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi.

14 Temmuz Cumartesi günü başlayan sünnet şöleni kapsamında maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 100 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Kazan Belediyesi tarafından önceden tespit edilen çocuklar Kazan Belediyesi Tıp Merkezinde testlere tabi tutularak kontrolden geçirildi. Herhangi bir sorun yaşanmaması için toplu sünnet yerine gruplar halinde Tıp Merkezine getirilen çocuklar uzman doktorlar tarafından sünnet edildi.

Sünnet olan çocukların bütün kıyafet ve sünnet masrafları Kazan Belediyesi tarafından karşılandı.

Erkekliğe ilk adımlarını atan çocukları yalnız bırakmayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk çocuklarla yakından ilgilenerek onları çeşitli hediyelerle sevindirdi.

Sünnet edilen çocuklar 4-7 Ağustos 2007 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan panayırda kendileri için düzenlenecek olan şenlikte çocuklarla birlikte doyasıya eğlenecekler. 3 gün sürecek olan panayır kapsamında sirk, palyaço, lunapark, yarışmalar, havai fişek ve konser gibi çeşitli etkinliklerle hem minikler hem de aileleri gerçek anlamada bir sünnet şöleni yaşayacaklar.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak bu sünnet şölenini düzenlediklerini belirterek, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını sünnet ettirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu günün çocukları yarının büyükleri diyen Başkan Ertürk ‘’Onun için çocuklarımızın sağlıklı ve bilgili bireyler olarak yetişmeleri için Kazan Belediyesi elinden gelen bütün çabayı göstermektedir’’ şeklinde konuştu.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 20:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?