27
Mayıs
2024
Pazertesi
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Ertürk yerel basınla buluştu

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ilçede yayın yapan yerel gazetelerin yöneticileri ve yazarlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Kumpınar Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine Ertürk, eşi ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Ev sahibi olması nedeniyle iftara gelen konuklarını kapıda karşılayan Lokman Ertürk, iftar öncesi basın mensuplarıyla kısa süreli sohbet etme olanağı da buldu. İftar yemeğinin ardından gazetecilerle sohbet eden Ertürk, başta Trakya ve İstanbul olmak üzere yurdun büyük bir bölümünü etkileyen şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

Kazan’ın da bu yağışlardan nasibini aldığını belirten Ertürk, “Geçtiğimiz hafta yağan şiddetli sağanak yağmur, çok uzun yıllardan beri Kazan’a düşen en yüksek miktarda yağışı bıraktı. Bu kadar çok yağışın bu kadar kısa sürede yağmasına rağmen çok şükür ilçe merkezinde önemli bir su baskını ve sel tehlikesi yaşanmadı. Şehir merkezinde cadde ve sokakların altına döşediğimiz ve 1.60 cm çapında borulardan oluşan 23 km uzunluğundaki yağmur suyu toplama hattı sayesinde ilçemiz, bu ciddi yağıştan en az şekilde etkilendi.” şeklinde konuştu.

Kazan’daki ilk radyonun kurucularından olduğunu ve bir dönem kendisinin de gazetecilik yaptığını söyleyen Ertürk, bu nedenle basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıları çok yakından bildiğini belirtti. Siyasete nasıl girdiğini de açık yüreklilikle anlatan Ertürk, kendi isteğinin dışında aday desteklemek için çıktığı yolda bir anda kendisini siyasetin içinde bulduğunu kaydetti.

Kazan’ın sürekli değiştiğinin ve geliştiğinin altını çizen Lokman Ertürk bu değişime herkesin özellikle de siyasetçilerin ayak uydurması ve kendisini yenilemesi gerektiğini hatırlatarak, “Kazan bu gelişmeyle birlikte nüfus yapısında da değişikliğe uğruyor. Bunları dikkate alarak yeni siyasi söylemler üretmeli ve tüm insanlarımızı kucaklayıcı politikalar üretmeliyiz. Artık eski siyasetçilerin devri kapandı. Genç dinamik, Kazan’a değer katabilecek, dedikodu değil proje üretebilecek gençlerin siyasette yer almaları gerekiyor.” dedi.

Lokman Ertürk’ün eşi Meral Hanım da kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, yıllarca çalışan bir bayanın zorluklarını yaşadım. Ancak geçtiğimiz ay emekliye ayrıldım. Artık eşim ve çocuklarımla daha çok ilgilenebilmenin mutluluğunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Eşinin emekliye ayrılmasından son derece memnun olduğunu belirten Lokman Ertürk, bir gazetecinin sorusu üzerine Ankara’ya taşındığı yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Ertürk eşinin emekli olmasını fırsat bilerek, çocukların okuluna yakın olması nedeniyle Ankara’nın Etlik semtinde bir ev aldıklarını söyledi. Belli zamanlarda bu evde konakladıklarını ancak Kazan’daki evlerini taşımaları ya da kapatmalarının söz konusu olmadığını belirten Lokman Ertürk, “Ben Kazanlıyım. Bu topraklarda doğdum, burada yaşıyor ve buraya hizmet ediyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum. Ankara’da kalmamız gerektiği zamanlarda da oradaki evimizde kalıyoruz. Kazan’da kendi yapmış olduğum kooperatif evimden çok memnunum. Haftanın büyük bölümünde bu evde kalıyorum ve bu evi kapatmayı da hiçbir zaman düşünmüyorum.” dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 22:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?