28
Mayıs
2024
Salı
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Kavunlar pazara çıktı

Kazan'da her yıl geleneksel olarak kurulan kavun pazarı bu yıl da düzenlenen bir törenle açıldı.

Kazan Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan kavun pazarının açılışına ilçe kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve çok sayıda kavun üreticisi ile vatandaşlar katıldı.

Pazar açılışında konuşan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bu yaz yaşanan kuraklık nedeniyle kavun rekortesinin bundan olumsuz etkilendiğini vurgulayarak “Bu yüzden herkesi bir an evvel Kazan Kavunun tadına bakmaya çağırıyorum” dedi. 

Başkan Ertürk konuşmasında, geçmiş yıllarda yol kenarlarında gelişigüzel satılan Ova Kavununun Belediyenin desteği ve tanıtım kampanyasıyla ününe yakışır bir şekilde pazarlandığını söyledi. Pazarın kurulduğu alanda yapılan çevre düzenlemeleriyle kavun üreticilerinin daha rahat ve güven içinde kavunlarını satabildiklerini belirten Başkan Ertürk, Kazan çiftçisinin önemli tarımsal gelir kaynaklarından birisi olan kavunu sadece pazarla değil düzenledikleri kavun festivalleriyle de bütün ülkeye tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Ertürk Kavun Pazarının sadece Kazan’a değil, çevre il ve ilçelere de hizmet verdiğine değinerek “Amacımız pazarı genel anlamda bir üretici pazarı haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Gelenek olduğu üzere pazarın açılışına katılan üreticiler arasında kura çekildi. Kurada çıkan iki üreticinin kavununun Belediye Başkanı ve Kaymakam tarafından pazarlık usulü ile satın alınmasıyla kavun sezonu açılmış oldu.

Kazan’da ekilebilir arazinin 1/3’ünde kavun yetiştirildiğini vurgulayan İlçe Tarım Müdürü Sema Akın da Kazan kavunun özelliklerini anlatan bir konuşma yaptı.

Kazan Kavun Pazarı davetlilerin pazarı gezmesi ve ardından kavun ikramıyla sona erdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 13:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davud ozturk IP: 88.231.136.xxx Tarih : 7.05.2007 23:23:56
ileçemizle gurur duyuyorum...