18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Kazan'da üniversite hayali gerçekleşiyor

Kazan Belediyesi ve Maliye Hazinesi’ne ait 155 bin metrekare arsa yüksek öğrenim alanı olarak kullanılması şartıyla Başkent Üniversitesi’ne devredildiği bildirildi.

Mayıs 2005’te inşasına başlanan Transplantasyon ve Gen Bilimleri Enstitüsü tesislerinin 2006 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Ayrıca Kazan Belediyesi futbol, tekvando ve güreş dallarında yaz spor okulları kayıtlarına da başladı. Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin 2004-2005 eğitim öğretim yılındaki eğitime katkı çalışmaları bundan sonra da süreceği bildirildi. Kazan Belediyesi’nin maddi imkansızlık nedeniyle üniversite hazırlık kurslarına gidemeyen 24 öğrenciyi dershaneye gönderdiği, koyduğu servislerle de yüzlerce öğrencinin ulaşım sorununa çözüm ürettiği belirtildi. Kazan’da ikamet eden ve değişik şehirlerinde üniversitelerde okuyan 184 öğrenciye yılda iki defa olmak üzere toplam 200 YTL nakit eğitim yardımı, ilçede ilköğretimde okuyan 700 öğrenciye de 2004-2005 eğitim öğretim yılı başında çanta ve kırtasiye yardımı yapıldığı ifade edildi. İlköğretim Okullarındaki hizmetli sıkıntısı ve genel temizlik ihtiyacının had safhada olması nedeniyle, Kazan Belediyesi’nin, eğitim yılı boyunca okulların personel ve temizlik ihtiyaçlarını karşıladığı, bu okulların telefon, kırtasiye, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yaptığı belirtildi. Düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve senaryo yarışmasında da toplam 7 bin YTL ödülün dağıtıldığı bildirildi.

Ayrıca, ilk ve orta öğretimde takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen "Eğitim ve Dinlenme" amaçlı kampına, Bala’nın Kesikköprü Mevkii’nde kız öğrencilerin, Balıkesir’in Akçay Mevkii’nde de erkek öğrencilerin katılacağı bildirildi. Kazan Belediyesi’nin, futbol, tekwando ve güreş dallarında yaz spor okulları kayıtlarına başladı belirtilen açıklamada, Kazan’da üniversite hayalinin gerçek olduğu belirtildi. Belediye ve Maliye Hazinesi’ne ait 155 bin metrekare arsanın yüksek öğrenim alanı olarak kullanılması şartı ile Başkent Üniversitesi’ne devredildiği ve belirtilen bölgede Başkent Üniversitesi tarafından Mayıs 2005’te Transplantasyon ve Gen Bilimleri Enstitüsü inşaatına başlandığı kaydedildi. Özellikle gıdaya yönelik olarak yapılacak araştırma ve geliştirme çalışmalarında süt ve süt ürünlerine yönelik çalışmalar yapılacağı belirtilerek, tesislerin 2006 yılında faaliyete geçmesinin beklendiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 03:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?