19
Mayıs
2024
Pazar
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Köylüler ile iftar açtı

Köylülerin zengin iftar sofrası karşısında şaşıran Bakan Güçlü’ye köylüler, "Sakın Doğrudan Gelir Desteği paramızı kesmeyin" şeklinde espri yaptılar.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ve eşi Emine Güçlü Ankara’nın Kazan İlçesi’ne bağlı Bitek Köyü’nü ziyaret etti. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit ve Tarım Bakanlığı üst düzey bürokratları ile birlikte köy meydanında köylülerle sohbet eden Güçlü, köylülerin sulama sorunları ile ilgili sorunlarını dinledi. Köylülerin, ilçelerinin metropole bağlanması ile birlikte elektrik ve su fiyatlarının da iki katına çıkmasından dolayı şikayetlerini dinleyen Güçlü, bu konuyla ilgili bakanlıklarla görüşeceklerini söyledi.

Köylülerin pancar kotalarını artırmasını istemesi üzerine ise Bakan Güçlü, şuan için böyle bir durumun mümkün olmadığını dile getirdi. Köylülerle sohbetinin ardından Bakan Güçlü, köy çocukları için beraberinde getirdiği oyuncakları çocuklara dağıttı. Bitikli Köylüleri ile birlikte köy odasında iftarını açan Güçlü, yoğurt çorbası, hindi kapama, pilav, kuru fasulye, mantı, salata çeşitleri, sütlaç ve baklavadan oluşan zengin mönü karşısında şaşırdı. Köylülerin, zengin mönünün bakana özel olmadığını, Ramazan ayı boyunca köy odasında aynı mönünün çıktığını söylemeleri üzerine Bakan Güçlü, ’’O zaman durumunuz çok iyi’’ dedi. Bakan Güçlü’nün sözlerine karşılık köylülerin ’’Durumumuz iyi değil. Sakın Doğrudan Gelir Desteği ve diğer desteklerimizi kaldırmayın’’ şeklindeki esprisi, Bakan Güçlü’yü güldürdü.

İftar yemeğinin ardından Bakan Güçlü ve beraberindekiler, köy camiinde köylülerle birlikte namaz kıldı. Namazdan sonra köy konağında köylülerle birlikte çay sohbeti yapan Güçlü, burada gazetecilerin genetiği değiştirilmiş ürünlerle ilgili sorularını cevaplandırdı. Güçlü, bu ürünlerin Türkiye’de üretilmesine izin olmadığının ve genetiği değiştirilmiş tohum ithalatına da izin verilmediğinin altını çizerek, bu konuyla ilgili yapılan iddiaları araştırdıklarını ancak iddiaların bilimsel verilere dayanmadığını söyledi. Bebek mamaları ile ilgili konunun ciddi bir konu olduğunu belirten Güçlü, Sağlık Bakanlığı ile birlikte bu konuyu inceleyeceklerini ifade etti.
Bitik Köyü sakinlerinin Bakan Güçlü’ye ziyaretçi defterini imzalamasını istemeleri üzerine Güçlü deftere, "Bir köy ziyaretçi defterini ilk kez imzalıyorum. Türkiye değişiyor ve gelişiyor. Bunu bugün Bitik Köyü’nde bir kez daha gördük. TEMA Vakfı yöneticisiyle geldiğim bu köyde çok eleştirildim ama yine de geldiğime çok memnun oldum. Hepinize sağlık mutluluk dilerim" diye yazdı.

kazan
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 09:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?