16
Mayıs
2024
Perşembe
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Minik mucitler sergi açtı

Ankara'nın Kazanlı ilçesinde öğrencilerin icatlarından oluşan "Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar" sergisi, düzenlenen törenle açıldı.

 
İbrahim Bitik İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda Kazan Kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından açılan sergide, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulanmaya başlanan teknoloji-tasarım müfredatı için pilot okul seçilen İbrahim Bitik İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından tasarlanan bilim, teknoloji ve görsel sanatlar ürünleri sergileniyor.

Uzaktan kumandalı gırgırdan elektronik perdeye, yürüyen şemsiyeye kadar birçok ilginç ürünün yer aldığı sergide yaptıkları ürünleri sergiyi gezenlere tanıtan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözden kaçmadı. Fen ve teknoloji, teknoloji ve tasarım, görsel sanatlar derslerinde, genelde evdeki eşyaları kullanarak birçok ürün geliştiren öğrencilerin ufukları sergiyi gezenler tarafından övgüyle karşılandı.

Açılıştan sonra sergiyi gezen Başkan Ertürk, çalışmalar hakkında minik öğrencilerden bilgi aldı. Ürünleri çok beğenen Ertürk, "Öğrencilerimizin bu tür yeteneklerini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu sergide çok basit eşyalarla neler yapabileceklerini bizlere gösteren öğrencilerimizi ve onları yönlendiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Umarım bu başarıları hayatları boyunca devam eder" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 12:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?