29
Mayıs
2024
Çarşamba
KAZAN - ANKARA
Belediye Sayfaları

Şampiyon sporcular ödüllendirildi

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Türkiye şampiyonu olan dart ve bocce takımı sporcuları ile güreşçileri ödüllendirdi.

Kazan Belediyesi'nde düzenlenen törene, Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Cengiz, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, TBBDF Başkan vekili Mutlu Türkmen, ilçe müdürleri, meclis üyeleri, güreş, bocce ve dart takımları sporcuları ve antrenörleri katıldı.

Kazan'ın genç potansiyelini spora sevk etmesi sebebiyle Başkan Ertürk'e teşekkür eden Vali Yardımcısı Cengiz, ayrıca Türk milletinin folklorik zenginlikleri olan oyunlara da sahip çıkılmasının önemine dikkat çekti. Cengiz, "Yeni yetişen nesiller bilgisayara ve televizyona mahkum olmaktan kurtarılmalı. Gençlerin ruh ve fiziksel sağlıkları için Bocce gibi oyunlar yeniden ön plana çıkmalı" dedi.

Tören'de başarılı olan sporculara 50 cumhuriyet altını ödül veren Başkan Ertürk ise Kazan'ın Türkiye Şampiyonu, Birinci Lig Şampiyonu olduğunu söylediğinde insanların inanmakta zorlandıklarını belirterek, "Ulusal basında Bocce ve Dart takımlarımızın Türkiye şampiyonlukları boy boy yer alınca, ancak o zaman herkes ne denli önemli başarılara imza attığımızı anlayabildi" dedi.

Ertürk, Kazan'da sadece fiziki altyapıya değil, gençlere de yatırım yapıldığını ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 10:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin ARTUÇ IP: 85.105.11.xxx Tarih : 13.04.2008 12:22:16

sporun her dalına önem veren sayın başkanımız LOKMAN ERTÜRKE vekazan spor yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor desteklerinin devamını diliyorum.