26
Mayıs
2024
Pazar
KEÇİÖREN - ANKARA

Ak, Gorazde'de cami açılışına katıldı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Başkan Yardımcıları Reşat Özcan, Temindar Aytekin ve Belediye Meclis Üyesi Ali Toköz ile birlikte bir dizi ziyarette bulunmak için gittiği Bosna-Hersek'te cami açılışına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Bosna-Hersek Reis-ül Uleması Mustafa Ceric başkanlığında toplanan grupla birlikte Gorazde'ye giden Başkan Ak, yoğun ilgi ile karşılandı. Bosna-Hersek'in en stratejik bölgelerinden birinde bulunan Gorazde aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'ya ilk girdiği yer olarak biliniyor. Savaş sırasında büyük bir direniş gösteren Gorazde, dünya savaş tarihinde en uzun süre kuşatma altında kalan şehirlerden biriydi.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kayserili iş adamları önderliğinde yapılan Kayseri Camii'nin açılışında Gorazdeliler Türk heyetine sevgi gösterilerinde bulundu.

Bosna-Hersek ile gönül köprülerinin bulunduğunu söyleyen Başkan Ak, "Savaş sırasında canımız yandı. Sıkılan her kurşun bize de isabet etti fakat şimdi acılar geride kaldı. Zaman ileriye bakabilmek, ekonomik ve kültürel kalkınmayı sağlayabilmek zamanıdır" dedi. Gördüğü yoğun ilgiden memnun kalan Başkan Ak, tüm Bosnalılara teşekkür etti ve caminin hayırlı olması için temennide bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 13:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?